Papa Franjo i danas poručio: ”Rat je ludilo, molim vas prestanite”

Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franjo izjavio je danas da napad Rusije na Ukrajinu ne predstavlja samo vojnu operaciju, već da je to rat koji sije smrt, uništenje i bijedu.

Papa Franjo se u nedjeljnom obraćanju vjernicima na Trgu sv. Petra u Vatikanu pomolio za mir u Ukrajini, javlja Anadolu Agency (AA).

U Ukrajini teku rijeke krvi i suza. To nije samo vojna operacija, već rat koji sije smrt, razaranje i bijedu. Broj žrtava je sve veći, mnogo je onih koji su pobjegli, posebno majki i djece, rekao je papa Franjo.

Duhovni vođa katolika pozvao je da se osiguraju humanitarni koridori i dostava pomoći u opkoljena područja u Ukrajini.

Izražavajući nadu da se oružani napad okonča, da pregovori i zdrav razum prevladaju i da se poštuje međunarodno pravo, papa Franjo je rekao kako je spreman učiniti sve da se stavi u službu mira.

Ovih dana, dva kardinala su otišla u Ukrajinu da pomognu narodu. Rat je ludilo. Molim vas, prestanite, poručio je papa.

Brojni vjernici na vatikanskom trgu danas su nosili ukrajinske zastave u znak podrške toj zemlji spram ruskog napada.

(www.jabuka.tv)

9 komentara

 • Ova tema rata u Ukrajini je “dobro dosla” da Vatikan skerene paznju sa aktualnih tema seksualnog zlostavljanja djece u Francusko i Njamackoaj. Znamo da je ustanovljeno da je samo u Parizi i okolini bilo oko 30000 seksualnih zlostavljanja djece. Nedavno smo saznali za slicne stvari u Münchenu i okolini, za koje je cak i Papa Benedikt znao, a nije dovoljno reagirao.

   • Da li zelis kazati da katolicki svecenici nisu vinovnici seksualnog zlostavljanja djece u navedenim mjestima? Barem danas se je lako informirati. Proguglaj malo, pa ces naci zastrasujuce cinjenice. Naci ces i podatke masovnog napustanja clanstva KC u Njemackoj, upravo zbog navedeno. Samo u prosloj godini KC u Njemackoj je napustilo oko pola miliuna clanova. Zabrinjavajuce zar ne?

    • Za Temu!
     U svakom žitu ima kukolja pa i u našoj crkvi. Ako je itko pozvaniji čistiti kukolj u svom žitu to je naša Sveta, Katolička i Apostolska Crkva. Namjerno sve pišem velikim slovima jer je Crkva nedodirljiva i neuništiva. A to što sotona tu istu Crkvu udara sa svih strana je od davnina poznato. Želi uništiti Božji hram kako bi uništio ljude. Među glavnim metodama koje sotona kao kralj laži koristi u napadu na Crkvu je proglasiti Crkvu kao pogodno mjesto za pedofiliju kako bi lakovjerne i malovjerne ljude udaljio od nje što se nažalost događa u svijetu. Ali ipak bez obzira na to ostaje ona:”Ti si Petre stijena i na toj stijeni ću sagraditi Crkvu svoju. Ni paklene dveri je neće nadvladati.!”Stoga moj komentatore Tema moli ustrajno krunicu da se naša Crkva očisti od kukolja što ona neumorno čini a ne graditi svoj stav o Crkvi na temelju natpisa MS medija u rukama slugu sotone u kojima je najmanje 99% laži.
     L. P.

     • Slazem se “da u svakom zitu ima kukolja”. Ti si ocigledno vjernik i religiozno obrezovan covjek. Ne kaze se za dzaba “lako ces sa vjernikom”, ali vjernik mora biti i kritican na zle pojave u drustvu. Slazem se i sa velikim dijelom tvojih stavova. Nije Crkva radila to sto su radili pojedini svecenici.
      Ali, zbog masovnih seksualnih zlostavljanja djece koja su dokumentirana, tu Crkva ne moze ostai nedotaknuta. Ipak su to uradile njene sluge u crkvenim odorama i crkvenim ustanovama. Slazem se da se ove pojave zloupotrebljavaju i da je sotona na djelu. Krscanstvo je na putu probadanja. Europa, a posebno Zapada je vec odavno dekristjanisirana.
      Neoliberalna politika koja je ucvrscena u Americi i Zapadnoj Europi ne poznaje religiju, a ciju politiku mi svjesni ili nesvjesno podrzavamo.

     • “Žito i kukolj” će skupa “klijati do sudnjeg dana”, skupa će prebivati “kozlić i ris”, “vuk i janje”. Danas si “kukolj”, a sutra si plodno “žito”, gori si – pa si doli, vuk – pa janje. Dobar si sin – a sutra onaj razmetan. I tako, uglavnom, na što se svodi prosječan vjernički ciklus. Krunica i molitva to sasvim sigurno neće i ne može promijeniti, pa i nema potrebe za nekim velikim slovima, inim preuveličavanjima, “nedodirljivostima i neuništivostima”, osim što eventualno ona pomogne shvatiti osobnu i ograničenost uopće, a prvenstveno krunice i nabrajanja molitvi kao idola, i tomu suprotstavljenih “najmanje 99% zlih medija i uopće zlog mainstream-a”.

  • Vatikan ovime “ne skreće” temu sa seksualnih zlostavljanja, štoviše, sam se po tom, za Crkvu bolnom pitanju, otvorio i otvara svijetu, redovito poduzima kanonske i disciplinske mjere, “do jučer” praktički nepojmljive, bori se hrabro s time i zahvaljuje i novinarima koji su pisali i pišu o tome. Što se ove teme pak tiče, vjerojatno se prije nekome možda neće svidjeti to što Vatikan rat u Ukrajini i humanitarnu katastrofu ne smatra “specijalnom operacijom”.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.