Pao zrakoplov kod Doboja, jedna osoba poginula – Jabuka.tv

Pao zrakoplov kod Doboja, jedna osoba poginula

Pripadnici Policijske stanice Petrovo prvi su otkrili zrakoplov koji se u četvrtak srušio na koti Ostrevica na području Ozrena kod Doboja i pritekli u pomoć ozlijeđenim osobama.

U padu zrakoplova na koti Ostrevica na području Ozrena lakše je ozlijeđen Stefan Stevanović (19) iz Mladenovca, a teže Jaroslav Hortman (34) iz Stare Pazove, doznaje Srna.

Stevanović je vozilom Hitne pomoći prevezen u bolnicu u Doboju, dok je teže ozlijeđeni Hortman transportiran helikopterom.

Prema neslužbenim saznanjima Srne, poginuo je pilot čiji su inicijali A.N. iz Beograda. Zrakoplov koji se srušio je privatno vlasništvo firme “STS” iz Smedereva.

Riječ o letjelici s registracijskim oznakama Srbije koja je bila angažirana na izbacivanju mamaca s cjepivom protiv bjesnila, namijenjenom lisicama u šumskim područjima.

Pripadnicima Policijske stanice Petrovo u pomoć su pritekli vatrogasci i šumari, a na mjestu nesreće je i načelnik Centra javne sigurnosti Doboj Dragan Prodanović.

Ministarstvo prometa i komunikacija BiH i resorni ministar Slavko Matanović imenovat će komisiju koja će se baviti istragom uzroka pada zrakoplova na području Ozrena, izjavio je Srni stručni suradnik za odnose s javnošću Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH Aleksandar Lalović.

“U ovom trenutku nema informacija šta je eventualni uzrok pada zrakoplova na području Ozrena i sve što bih rekao bilo bi u domenu spekulacija. Komisija je ta koja utvrđuje uzroke pada zrakoplova i nesreća”, rekao je Lalović.

On je dodao da procedure o imenovanju komisije i proces utvrđivanja uzroka pada letjelica, traju po nekoliko dana, a u nekim slučajevima čak i po nekoliko mjeseci.

Planina Ozren nalazi se u sjevernom dijelu Bosne i Hercegovine u pojasu nižih planina. Najviši vrh masiva Ozrena je Velika Ostravica (918 m.n.v.).

(www.jabuka.tv | Foto: Srna)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.