Pao server Federalnog zavoda za zapošljavanje

Federalni zavod za zapošljavanje jutros je, za sve zainteresirane za programe pomoći u zapošljavanju i samozapošljavanju, otvorio mogućnost prijave za ove mjere i to online putem.

Međutim, kako javljaju brojni građani, to je gotovo nemoguće s obzirom da je sustav pao već u 8 sati, prenosi Klix.ba.

Program je otvoren jutros u 8 sati, međutim, bilo je nemoguće poslati prijavu i server je trenutno pao. Ovo se događa svake godine i svake godine imamo isti problem. Ne znam je li ovdje namjerno prikazuje greška jer kada dođem do dijela gdje treba klknuti i poslati prijavu, samo mi izbaci grešku, kazao je jedan građanin koji je pokušao prijaviti se.

Druga čitateljica tvrdi da je 47 minuta s pet različitih računala pokušavala izvršiti prijavu, da bi u 48 minuti izašla poruka da su sredstva za njenu županiju već podijeljena iako je server sve vrijeme bio nedostupan.

Kontaktirali smo i Federalni zavod za zapošljavanje odakle su nam rekli kako je istina da je stranica pala, te da utvrđuju o čemu se radi. Vjerojatno se, kažu, radi o zakrčenju, preopterećenosti stranice, a o daljim koracima će uskoro obavijestiti javnost.

Ovaj problem sa serverom se ponavlja iz godine u godinu što opravdano kod mnogih budi sumnje da se izbor kompanija koje biti dio programa pomoći namješta, piše Klix.ba.

Podsjetimo da su za ove programe osigurana sredstva u iznosu od 61 milijun KM, kojima se planira obuhvatiti 11.500 nezaposlenih osoba.

Idućeg tjedna bit će otvoreni pozivi za zapošljavanje 11.500 osoba

(www.jabuka.tv)

9 komentara

  • Djelatnici Zavoda za zapošljavanje odu u mirovinu a da pritom cijelu svoju “karijeru” nisu nikoga zaposlili #Uhljebi

  • Ovo im je normalno. nije trebalo nikakav članak povodom ovoga raditi. svi znamo (i mi i oni), samo pitanje je jel pada jer im je sustav opterećen ili zato što su se oni koji su se trebali prijaviti već prijavili pa da drugi netko ne umanji novac koji im treba ići. šteta bi bilo da recimo 10mali firmi dobije novce za zapošljavanje, a da rođo zbog njih i nedostatka dokumentacije ispadne. ovako se rođo prijavio prvi i radi sigurnosti padne server i hebi ga xD nema više prijava, a nećemo ni rok produžiti kad proradi server. ne bi bilo fer spram rođi koji se prijavio i prije neg je server upaljen.

  • Šta će ti zavodi u današnje vrijeme? Pogotovo ti Županijski? Niti koga zapošljavaju, niti šta rade. To treba hitno zatvoriti. Stavili su tamo nekoliko stranačkih uhljeba preko debelih veza i ništa ne rade, preko leđa poštenog svijeta primaju dobre plaće. A ni ti mi (mladi) ljudi nisu jasni. Ako su stvarno završili fakultet i išta znaju tu provode vrijeme ne radeći ništa. Zar im to nije stvarno vlastito ponižavanje? Treba biti stvarno jadnik pa pristati raditi taj posao.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.