Panika među korisnicima Instagrama: Gdje su nestali pratitelji?

Brojni korisnici Instagrama iznenadili su se kada su vidjeli da je broj njihovih pratitelja značajno smanjen, a pao je i broj pregleda videa, slika i storyja.

Je li Instagram ponovno počeo s “čišćenjem” društvene mreže i brisanjem gomile lažnih profila? Iz ove kompanije trenutno nema nikakvih službenih informacija, no prema reakcijama korisnika koji se na društvenim mrežama žale kako im je preko noći nestao veliki broj pratitelja, čini se kako je zaista ponovno riječ o obračunu s lažnim profilima.

Dio korisnika tako je ostao bez stotina i tisuća followera u kratko vrijeme (neki čak spominju kako se broj pratitelja na webu i na mobilnoj aplikaciji razlikuje), a prema informacijama objavljenim na stranici Express.co.uk, neke slavne osobe navodno su ostale bez milijuna pratitelja. Osim smanjenog broja osoba koje ih prate na Instagramu, korisnici se žale i na smanjeni broj pregleda fotografija, videozapisa i priča, a više ne dobivaju niti veliki broj zahtjeva za prijateljstvo i poruka kao ranije, prenosi Zimo.

Instagram je i ranije znao u kratko vrijeme izbrisati veliki broj profila – u objavi na blogu krajem prošle godine objavili su kako poduzimaju brojne korake s kojima žele ograničiti aktivnosti lažnih profila te su razvili alate bazirane na strojnom učenju koji im pomažu u identifikaciji takvih profila i njihovom brisanju s mreže.

Broj pratitelja iznimno je bitan velikom broju korisnika Instagrama, pogotovo influencerima koji surađuju s brendovima i čija zarada velikim dijelom ovisi o broju ljudi koji ih prate na ovoj mreži. Upravo njima najteže pada gubitak followera jer ih stavlja u nepovoljniju poziciju prilikom pregovaranja oko suradnje s kompanijama, odnosno u konačnici, oko novca koji mogu zaraditi na ovoj mreži.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.