Paneuropska unija BiH pozdravila Izvješće Europske komisije o napretku BiH

Predsjedništvo Paneuropske unije Bosne i Hercegovine na sinoć održanoj sjednici u Sarajevu pozdravilo je Izvješće Europske komisije za Bosne i Hercegovine u 2015. godine.

”Jako je dobro da se Bosna i Hercegovina nakon nekoliko godina zastoja na europskom putu i niza negativnih izvješća vraća na reformski put, a što smo i mi rezolutno tražili od novih vlasti na našoj prošlogodišnjoj međunarodnoj Paneuropskoj konferenciji održanoj u Sarajevu i usvojenoj deklaraciji. Niz je preduvjeta koji se još moraju ispuniti kako bi Bosna i Hercegovina dobila status zemlje kandidata, ali je sve moguće realizirati uz puno rada i dobre volje,” smatra Predsjedništvo Paneuropske unije BiH.

Stoga, to predsjedništvo poziva i ohrabruje političke dužnosnike u BiH na nastavak intenzivnog provođenja mjere definiranih u Reformskoj agendi.

”Pozitivno Izvješće Europske komisije shvatite kao novu obavezu i šansu za BiH i sve njene građane”, navodi se u priopćenju Paneuropske unije BiH.

Ujedno ponovo apeliramo institucijama Europske unije da i dalje nastave s medijacijom u provođenju nužnih reformi, kako europski put ponovo ne bi bio zaustavljen, već da bude ubrzan, koliko je to god moguće.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.