Pametni telefon pomaže otkriti smrtonosnu bolest kod djece

Zahvaljujući sve širem korištenju interneta i činjenici da se za odgovore na različita životna pitanja sve čeće pita Google, neki ljudi su postali hipohondrični. To je postala toliko raširena pojava da čak i doktori pacijentima govore „To ste vi pročitali na internetu pa umislili“.

Iako se na internetu širi mnogo različitih informacija vezano za različite bolesti, tu se može pronaći i korisnih i poučnih informacija, pa čak i onih koje će nekom spasiti život.

Tina Treadwell, majka dječaka kojem je dijagnosticiran retinoblastom (agresivni tumor na oku), je prepoznala da njen sin ima rak nakon što je poslala njegovu fotografiju teti koja je vidjela čudnu sjenu na djetetovom oku.

Naime, kad se dijete sa retinoblastomom uslika smartphoneom, na njegovoj zjenici se jasno vidi sjena koja inače, golim okom nije vidljiva. Udruga za borbu protiv retinoblastoma je pokrenula novu kampanju koja upozorava na taj problem, s plakatima koji sadrže posebnu tintu tako da, kad ga roditelji uslikaju, dobiju dojam o tom kako izgleda retinoblastinom uslikan kod djece. Kako izgleda ta kampanja pogledajte u dirljivom videu ispod:

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFEKomentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.