Paljenjem prve svijeće počeo Advent u Mostaru

Paljenjem prve adventske svijeće na platou ispred Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u nedjelju je počela božićna manifestacija Advent u Mostaru.

Svečanost su oplemenili zborovi iz mostarskih župa prigodnim glazbenim programom.

Jaka kiša pokvarila je ugođaj, no Mostarke i Mostarci koji su došli uživali su u lijepim božićnim pjesmama.

Mostarski gradonačelnik Mario Kordić naglasio je kako se paljenjem adventskih svijeća šalju poruke – ljubavi, mira, nade i vjere te radosti što je, kako kaže, upravo ono što nam svima treba u ovom periodu kako zbog svjetske krize uzrokovane pandemijom Covida-19 tako i krize unutar BiH.

Znate da su ovih dana dosta turbulentna događanja i na političkoj sceni u BiH, tako da mislim da bismo svi zajedno trebali poslati poruku mira, ljubavi, tolerancije, dijaloga i svega onog što je pozitivno, ustvrdio je gradonačelnik.

Izrazio je nadu da će svi građani u jednom finom ozračju provesti mjesec prosinac, malo se proveseliti, zabaviti te dočekati 2022. godinu koja će pred Gradskom upravom Grada Mostara, navodi, biti jedna od najizazovnijih.

Ja sam optimističan, čekamo 2022. godinu i nadam se da će nam ona biti puno uspješnija, naglasio je Kordić, zahvalivši svima iz organizacijskog odbora koji su radili na manifestaciji “Advent u Mostaru”.

Mario Kordić

Već u sljedećem tjednu Advent u Mostaru otvara gastro kutak s najrazličitijim delicijama, mirisima cimeta i klinčića, a otvaranjem klizališta započet će i bajka u parku Zrinjevac.

Advent u Mostaru zasjat će punim sjajem polovicom prosinca s desecima tisuća lampica u Gradskom parku i na Šetalištu te zanimljiv program, svakodnevne koncerte, nastupe plesača, glumaca, mađioničara…

Advent u Mostaru trajat će od 28. studenoga do 9. siječnja 2022. godine.

Live stage bit će ”živ” od 15. prosinca do 2. siječnja 2022., a najavljeno je više od 50 izlagača.

Uz sadržaje koji će se nuditi u kućicama i na štandovima, bit će organizirana i besplatna škola klizanja za djecu te drugi sadržaji.

Poznato tko će uvesti Mostarce u Novu godinu

(www.jabuka.tv)5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.