Pali na foru: Influencerima cipele od 20 prodavali za 640 dolara

Prilikom otvaranja trgovine u Los Angelesu, američki lanac trgovina jeftine obuće Payless napravio je društveni eksperiment.

Naime, napravili su grandiozno otvorenje lažne pop-up trgovine koju su nazvali Palessi i u kojoj su prodavali cipele čija je vrijednost 20 dolara.

Na otvorenje su pozvali mnoge influencere koji su se divili luksuzu nove trgovine u Los Angelesu, ne znajući da u rukama zapravo drže cipele koje inače koštaju 20 dolara.

Payless je na otvorenje luksuzne lažne trgovine donio i kamere ispred kojih su mnoge influencerice govorile o “ekskluzivnoj” obući. Jedna žena rekla je kako definitivno vrijedi dati 400 dolara za ove cipele, a druga je rekla kako su njihovi proizvodi elegantni i sofisticirani.

Jedna žena je za par čizama izdvojila čak 640 dolara, a lažna trgovina je za nekoliko sati zaradila 3.000 dolara. Ipak, bili su fer i influencerima koji su kupili njihove proizvode vratili su novac, poklanjajući im obuću koju su kupili.

Iz lanca trgovina obuće Payless naglasili su kako je njihov cilj bio podsjetiti kupce da je i obuća koju možete kupiti za pristupačnu cijenu također moderna, piše Klix.ba.

CNN podsjeća na studiju iz 2008. godine koja je pokazala da cijena utječe na percepciju kvalitete.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

  • …e to vam je dokaz koliko čovjek može biti glup, i pada pod utjecaj neukih ljudi koji sebe promoviraju na društvenim mrežama kao “influencerima”…i onda im se desi ovakav blam , svaka čast na ideji ,šteta što ste im vratili novac ,na takvima i treba zarađivati…

    14

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.