Palestincu određen pritvor zbog serija pljački u Mostaru | Jabuka.tv

Palestincu određen pritvor zbog serija pljački u Mostaru

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva Hercegovačko-neretvanske županije, Općinski suda u Mostaru odredio je pritvor pritvor u trajanju najduže do mjesec dana Walidu Benthabetu (2002.) iz Palestine s prijavljenim boravkom u Sarajevu, zbog osnovane sumnje da je počinio produljeno kazneno djelo “teška krađa”.

Benthabet se sumnjiči da je u vremenskom razdoblju od 4. lipnja do 13. studenog ove godine u Mostaru opljačkao ljekarnu u Ulici kardinala Stepinca, kiosk u Ulici Stjepana Radića te ljekarnu u Ulici kralja Zvonimira, priopćeno je iz Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar.

Općinski sud u Mostaru ocijenio je da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenom stranom državljaninu, jer postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bijega i jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo može se izreći kazna zatvora od tri godine ili teža kazna.

Županijsko tužiteljstvo u suradnji s Policijskom upravom Mostar nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu s ciljem utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima je počinjeno navedeno kazneno djelo, stoji u priopćenju.

Mostar: Lopov uhvaćen tijekom pljačke

Mostar: Migranti napali ženu i dijete ispred tržnog centra Bingo

(www.jabuka.tv)