”Pala” i dva policajca

Branislav Smiljanić (36) iz Banje Luke osumnjičen je za davanje mita i osiguraničku prijevaru vrijednu 23.000 maraka, a za pomaganje Miodrag Pejić (37) iz Kotor Varoši, sudski policajac Drago Đenić (45) i prometni policajac Brane Vojinović(39), piše Večernji list.

Kako se spominje u kodnoj akciji “Proljeće”, čiji je cilj borba protiv korupcije, prijevara je učinjena između 27. svibnja i 19. srpnja, nakon što je Smiljanić s Pejićevim neregistriranim automobilom “audi A7” sudjelovao u prometnoj nezgodi. – Da bi izbjegao alkotestiranje Smiljanić je preko sudskog policajca kontaktirao prometnika Vojinovića koji je na mjestu nezgode vršio očevid. Naime, za još neutvrđenu materijalnu korist, Vojinović je u zapisnik o alkotestu unio neistinite podatke, a sumnja se da je čak sam radio umjesto Smiljanića, kažu istražitelji.

To nije bio kraj priče, jer je Pejić tri dana nakon nezgode registrirao slupani “audi A7” u PP Kotor Varoš. – Budući da vozilo u trenutku nezgode nije bilo prijavljeno, Pejić je poslije prikupljanja dokumentacije doveo u zabludu referenta za registraciju motornih vozila u PP Kotor Varoš. Iako je bio svjestan da je vozilo sudjelovalo u nezgodi i da je tehnički neispravno, on je referentu prikazao lažno činjenično stanje na osnovi koga je 1. lipnja izvršio registraciju automobila.

Poslije toga je prikupio i dokumentaciju o prometnoj nezgodi koju je potom priložio referentu “Croatia osiguranja” u Banjoj Luci na osnovi čega mu je 19. srpnja isplaćena casko odšteta u iznosu od 23.000 maraka, pojašnjavaju istražitelji. Osumnjičena četvorka je puštena da se brani sa slobode, a Dragan Đenić i dalje ostaje raditi u Sudskoj policiji RS-a. – Samo smo usmeno upoznati s uhićenjem našeg službenika. Međutim, propisi su takvi da može biti suspendiran samo ako protiv njega bude podignuta optužnica, rekao je zapovjednik Željko Dragojević.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.