Pahor pitao članove Predsjedništva: Možete li se vi u BiH mirno razići?

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić potvrdio je u ponedjeljak da je predsjednik Slovenije Borut Pahor, prilikom nedavnog posjeta BiH, na susretu s članovima Predsjedništva BiH rekao da su u posljednje vrijeme sve su češći glasovi u Europi o tome da treba dovršiti raspad Jugoslavije, te upitao: “Možete li se vi u BiH mirno razići?”.

Kako navodi Komšić, on i Šefik Džaferović rekli su da mirno razdruživanje nije moguće, dok je predsjedatelj Milorad Dodik iznio suprotan stav.

Komšić je u izjavi za Fenu potvrdio je da je predsjednik Slovenije postavio to pitanje.

Jeste, istina je! Između ostalog, ali ne samo zbog toga, smo i poslali non paper, kazao je Komšić.

(www.jabuka.tv)


15 komentara

  • Bravo Pahor! Postavio si pravo pitanje, ali oba muslimansko- talibanska člana Predsjedništva zagovaraju bratstvo-jedinstvo po ovom receptu: Muslimani su temeljni narod koji pod firmom “građanska država” i “mi smo temeljni narod”, žele graditi centraliziranu bh džamahiriju. Dva ostala neroda trebaju se uklopiti u taj sustav ili…NESTATI! Jebem vas centralizirane!

  • Europa i svijet nezele gledat ovaj cirkus, postoje samo dva nacina nastave price, ili ce muslimani prihvatit hrvatsko-srpski koncept ili slijedi razdruzivanje i komadanje BiH. Muslimanima je ova prva solucija puno pametnija, jer u ovoj drugi bi mogli sve izgubit.

  • Koliko je puta bio rat na ovom prostoru. Samo praznoglavi misle da je nemoguć. Kada se braća podijele nema nikakvih nesporazuma, cijeli život zive u miru. Medutim kada se ne zele podijeliti i onaj koji stoji bolje financijski, taj uvijek terorizira brata želeći za sebe sto veći dio. Muslimani to rade vec trideset godina, malo sa pomoci medunarodne zajednice koja ima svoje interese, malo preglasavajuci Hrvate, malo nametnutim Lijanovicima, Zubacima, Komsicima, metiljanjem Mesića, Pusica, Goldstajna,…. Svi imaju nekakve svoje podle razloge ili su tuđi placenici tipa Sorosa,… ali ne ide. Ili nas moraju ubiti stotine tisuca kao zbog Jugoslavije pa opet za 50 godina rat ili svi pomalo popustiti kako bi vječno zivjeli mirno na žalost svih spodoba koje su nas do danas kostali živaca i živaca i stotine tisuca poginulih. To vjerojatno zeli Pahor jer nitko pametan ne zeli rat u svojoj blizini.

  • Razlaz bi bilo najbolje rješenje kao što su to napravili česi i slovaci. Drugo rješenje bi bilo Vens-Ovenov plan sa nekim izmjenama koje bi se napravile po dogovoru. Treće rješenje je priključenje federacije Hrvatskoj a RS-a Srbiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.