Paddyju Ashdownu dijagnosticiran ozbiljan tumor

Lordu Paddyju Ashdownu (77), bivšem visokom predstavniku u BiH, dijagnosticiran je ozbiljan oblik tumora, i to na mokraćnom mjehuru te je završio u bolnici u Somersetu.

Kako je objavio britanski Mirror, navodno je Ashdown za ovu lošu vijest saznao prije tri tjedna. On je u petak u jutro potvrdio ovu vijest.

Da bi se isti dan navečer oglasio na Twitteru kazavši kako su ga dirnuli mnogi komentari na ovoj društvenoj mreži.

Mnogi prolaze kroz ovo, a oko mene su najbolji prijatelji koji se sa mnom zajedno bore i to me čini sretnim, naveo je Ashdown, kojega Hrvati u BiH ne pamte po dobrome dok je obnašao dužnost Visokog predstavnika u BiH.

Nakon povlačenja iz britanske politike, imenovan je na dužnost Visokog predstavnika u BiH, koju je obnašao je od 2002. do 2006. godine. 

Ashdown  je za svoga mandata pokrenuo brojne refrome, iako je najpoznatiji po tome je što je smijenio najveći broj političkih dužnosnika u BiH, većinom iz Republike Srpske, koji su po njegovu tumačenju kršili Daytonski sporazum. Brojnim intervencijama u zakone BiH uvelike je doprinio dekonstituiranju Hrvata kao naroda.

Poznat je i po nametanju diskriminacijskog Statuta Grada Mostara, koji je na Ustavnom sudu osporen, pa se u Mostaru više od 10 godina nisu održali lokalni izbori.

U povijesti će biti zabilježena i njegova izjava o “Tuđmanovoj salveti” preko koje je pokušao ustvrditi kako je dogovorena “podjela Bosne” između hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića kao tadašnjeg čelnika raspadajuće Jugoslavije.

(www.jabuka.tv)

19 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.