Pada prodaja benzinskih skutera, raste električnih bicikala i motocikala

U prvom kvartalu ove godine europsko tržište zabilježilo je pad prodaje benzinskih skutera i motocikala za nemalih 6,1 posto.

Najveći udio u padu uknjižili su skuteri zapremine do 50 kubika čija se prodaja smanjila u odnosu na prvi kvartal 2017 za čak 40,2 posto.

Istovremeno snažan skok doživjelo je tržište električnih skutera, mopeda i motocikla. Europljani su u prva tri mjeseca 2018 kupili 51,2 posto više ovih prijevoznih sredstava nego lani.

Upravo električni bicikli, čini se, najviše remete prodaju slabijih benzinskih skutera budući da pružaju performanse na njihovoj razini uz značajno niže troškove. Za razliku od skutera, biciklisti ne moraju imati vozačku dozvolu, a također ne moraju ni registrirati električni bicikl.

Očekuje se da će europski kupci do kraja godine preuzeto više od 2 milijuna novih električnih bicikala.

Prošle godine Francuzi su, potaknuti s 200 eura subvencija, kupili dvostruko više električnih bicikala nego u 2016, a Nijemci koji ne subvencioniraju kupnju električnih bicikala ostvarili su rast od 19 posto, piše Tportal.hr.

Njemačko tržište električnih bicikala je i najveće u Europi. Prošle godine ondje je prodano čak 720.000 ovih prijevoznih sredstava.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.