Oživio turizam u Italiji: Nakon četiri mjeseca veliki broj turista posjetio Veneciju

Nakon četiri mjeseca pandemije turisti su se u velikom broju vratili u Italiju, točnije, Veneciju povodom upriličenog ponovnog otvaranja Palazzo Ducale u subotu.

Na događaju je nazočilo oko stotinu posjetitelja, domaćih i stranih koji su stajali u redu ispred šaltera Doge’s palače na 300 metara kvadratnih na Trgu svetog Marka.

Tisuću ulaznica je bilo rezervirano putem interneta za taj dan kada se palača ponovno otvarala za posjetitelje, javlja Euronews.

Riječ je o snažnim emocijama, uzbuđeni smo kao prvog dana škole. Bilo je onih koji su jutros od 08:00 čekali u redu i zaista smo ih željno iščekivali, kazala je predsjednica Fondacije gradskih muzeja u Veneciji Maria Cristina Gribaudi.

U palači iz 14. stoljeća obavezno je nošenje maske i na svakom mjestu su postavljena upozorenja o obaveznom držanju tjelesne distance. Također su sve dvorane pod nadzorom kako bi se spriječilo okupljanje ljudi.

Nakon nekoliko mjeseci bez turista, ovaj vikend je donio naglu promjenu i u Veneciji je bila uobičajena gužva kao i prije u proljeće.

Radnje sa suvenirima su ponovno otvorene kao i gotovo sve ostale trgovine, ali i ugostiteljski objekti uključujući i povijesni kafić Florian.

Osim oko Doge’s palače, veliki broj posjetitelja se kretao i blizu mosta Rialto, a bučne gondole i vaporetti s turistima ponovo su plovili poznatim kanalima.

Nadamo se da ćemo u budućnosti imati nešto laganiji turizam, a to ne znači da će ga biti manje nego ćemo samo imati bolju organizaciju, istakla je direktorica Fondacije gradskih muzeja u Veneciji Gabriela Belli.

U Italiji je u svibnju ukinut veći dio ograničenja i restriktivnih mjera, a svoje granice je 3. lipnja u potpunosti otvorila turistima iz Europske unije, prenosi Klix.ba.

Iako djeluje da koronavirus slabi u ovoj zemlji koja je bila jedna od najteže pogođenih na svijetu, u subotu broj umrlih od povećan je za 78 na 34.301 od početka širenja zaraze, objavila je talijanska civilna zaštita, a zabilježeno je 346 novozaraženih. Inače je u Italiji do sada bilo zaraženo više od 236.000 osoba.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.