Ovu školsku jesen besplatni udžbenici za prvašiće u ŽZH

Roditelji prvašića s područja Županije Zapadnohercegovačke koji će u rujnu prvi put sjesti u školske klupe imat će barem jedan trošak manje.

Naime, radi se o nabavki udžbenika koje će prvašići ove godine dobiti besplatno, u skladu s odlukom Vlade ŽZH-a.

Sukladno odluci Vlade Županije Zapadnohercegovačke, udžbenici za učenike prvih razreda osnovnih škola u školskoj 2018./19. godini biti će besplatni, potvrđeno je to u srijedu iz osnovnih škola u Ljubuškom, prenosi Radio Ljubuški.

Ova odluka će zasigurno jednom dijelu roditelja djelomično olakšati troškove koje imaju tijekom školovanja svoje djece, no ostaje pitanje može li se napraviti još nekoliko koraka unaprijed? Pošto je osnovnoškolsko obrazovanje obavezno za sve, samim time država, u ovom slučaju županija, je dužna osigurati osnovna pomagala u nastavi svim učenicima.

Neka ova dobra vijest, koja istina, dolazi pred izbore, potiče težnju za osiguravanjem besplatnih udžbenika i za više razrede, ne samo prvašiće.


(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Zao mi je što su izbori okidač za ovakve stvari..Pa dajte neka bude besplatno čitavo osnovno školstvo, prijevoz i udžbenici.
  Za to mora biti novca

 • I prošle godine su za prvaše bile besplatne knjige,ali uz svaki udzbenik vi još morate kupiti radne biljeznice,blok za crtanje,nastavne listiće itd.Mogla bi to Vlada još bolje i više.Npr.osigurati besplatne udzbenike za svih 9 razreda oš.

 • Ne glupirajte se bezveze,tako je bilo i prosle godine,pola gratis,pola kupi. Mi roditelji nismo gladne i pohlepne osobe i kupicemo sve za svoju dijecu,a Vi gospodo za te novce kupite drva za zimu…

 • A je li još stoji da je osnovno obrazovanje besplatno a nije ni knjige ni prevoz ni užina ni ništa a i ovo za prvačiće nešto malo je radi izbora

 • Da se objavi vijest kako neće biti nestašice vode i struje, dežurne “papige” bi također komentirale -izbori su, pa ne treba trošiti vrijeme na njih. Što se tiče udžbenika-bravo!

 • Djelit će se i krafne besplatno u vrtićima, nezz jel samo ove god ili za vazde.
  Nek se vrate ovi iz Njemačke i Irske.
  Baš SUUPER! To niđe nema.

 • Sad kad su udžbenici “Besplatni” više nikome neće smetati što se svake godine tiskaju novi, od drugog izdavača. U završnici se sve opet odnekle plati samo što više nitko ne pita koja je cijena. Sve je to preko leđa poreznih obveznika to jest nas kojji radimo.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.