Ovom SMS porukom su osumnjičeni specijalci MUP RS krenuli u pljačku

“Ljubavi, krenula sam”, tako je glasila SMS poruka koja je 22. rujna prošle godine bila znak osumnjičenim specijalcima MUP-a RS da krenu u pljačku blindiranog kombija Sector Securityja na autocesti Banja Luka – Gradiška, kada je i ranjen jedan zaštitar. To je bio signal da je konvoj s novcem UniCredit banke krenuo prema središnjici u Zagrebu, piše Večernji list.

Ruta, kojom se konvoj kretao, razbojnicima je bila unaprijed poznata. Praktično su samo čekali znak u koje vrijeme krenuti u presretanje kombija iz kojega su oteli 617.000 KM.

Naime, “ljubavnu” SMS poruku osumnjičenom specijalcu Aleksandru Popoviću (28) iz Kotor Varoši poslao je uhićeni djelatnik Sector Securityja Danijel Kuzmić (29) kojega terete za “tipiranje” ove spektakularne pljačke, za što su još prokazani specijalci Vladan Malić (32) iz Kneževa koji je navodno bio vođa, te Goran Paraš (27) iz Banje Luke, Željko Inđić (26) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice, kao i suvlasnik auto-kuće “Kvatro” Oleg Banda (31) iz Banje Luke, piše Večernji list.

U pljačku su išli audijem koji je prethodno kupljen u Njemačkoj, ali nije bio registriran u BiH. Kako smo pisali, ovu skupinu sumnjiče i za krađu 200.000 KM iz poslovnice ove banke u Kotor Varoši 15. kolovoza 2014., a nagađa se, sudeći po načinu izvršenja, da bi mogli imati veze čak i s pljačkom istog konvoja u kojoj je otuđeno 3,7 mil. KM početkom listopada 2014.

(www.jabuka.tv | Foto Press RS)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.