Ovo su prosječne cijene benzina i dizela u FBiH

Prosječna maloprodajna cijene naftnih derivata u Federaciji BiH za Premium bezolovni benzin u ponedjeljak je 2,58 KM po litri, dok je za dizel 2,72 KM po litri.

Cijena Premium bezolovnog benzina kreće se od 2,41 do 2,91 KM po litri, dok se cijena dizela kreće od 2,56 do 2,96 KM po litri.

U razdoblju od 17. do 20. studenoga evidentirano je 375 OPC i OPM obrazaca, koji se većinom odnose na sniženje cijene od 0,05 KM po litri za oba derivata, izvijestili su iz Federalnog ministarstva trgovine.

Prosječne cijene u ponedjeljak su niže za 0,01 KM po litru za Premium bezolovni benzin 95 odnosno za 0,02 KM po litri za dizel.

Prosječna cijena 17. studenoga na području Federacije Bosne i Hercegovine za Preminum bezolovni benzin iznosila je 2,59 KM po litri dok je za dizel 2,72 KM po litru.

Iz Federalnog ministarstva trgovine podsjećaju kako su u lipnju 2019. godine instalirali besplatnu mobilnu aplikaciju za građane pod nazivom ”FMT FBiH oil info”, u cilju pružanja sveobuhvatnih i pravovremenih informacija o maloprodajnim cijenama na benzinskim crpkama u Federaciji BiH.

Dizel pao ispod 2,70 KM, evo gdje je gorivo najjeftinije

(Fena)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.