Ovo su novi dresovi rukometne reprezentacije BiH

Rukometni savez Bosne i Hercegovine najavio je nove projekte i promjene u radu, koje će najveći utjecaj imati na omladinske selekcije reprezentacije BiH.

Nakon imenovanja novog izbornika Bilala Šumana, najavljene su velike promjene u radu Saveza, a prvi veliki projekt odnosi se na okupljanje mladih igrača u Sarajevu 21. listopada, gdje će perspektivni bh. rukometaši trenirati pod nadzorom izbornika BiH.

Predsjednik RS BiH Enid Tahirović ističe da će Savez usmjeriti ograničena sredstva kojima raspolaže u nekoliko omladinskih reprezentacija, te da će novitet biti U-14 reprezentacija.

”Imat ćemo tri aktivne omladinske reprezentacije koje će raditi po izbornikovom planu. Momčadi ćemo u skladu s mogućnostima prijavljivati na kvalifikacijske turnire, a sve je nažalost uvjetovano financijama, zbog kojih u proteklom razdoblju rad s omladinskim reprezentacijama nije bio na odgovarajućoj razini. Mladi igrači će jednog dana zaigrati za seniorski momčad, a naš cilj je da imamo širu bazu igrača na koje ćemo moći računati. Okupljanje u Sarajevu će poslužiti za testiranje 60 mladih igrača koji će se družiti i trenirati pod nadzorom bh. izbornika”, izjavio je Tahirović na današnjoj prezentaciji projekta i rada Saveza, javlja Fena.

Šuman je istaknuo da se rukomet u BiH uvijek igrao, ali da ovaj projekt ima za cilj podići taj sport u BiH na višu razinu.

”Ovaj projekt smatramo početkom nove ere bh. rukometa, ali to ne znači da rukomet u BiH nije bio na visokoj razini. Naprotiv, BiH je imala europskog prvaka i prvaka bivše Jugoslavije, bio je na zavidnoj razini. S ovom kampanjom želimo podići rukomet u BiH na višu razinu. Želimo da BiH bude redovna sudionica europskih i svjetskih prvenstava, ne samo seniori, već i omladinske reprezentacije”, izjavio je Šuman.

Bivši reprezentativac BiH naglašava da Savez želi stvoriti sustav i bazu podataka uz pomoć kojih bi lako pratili razvoj mladih igrača, potencijalnih reprezentativaca BiH.

”Želimo imati potpunu sliku o svakom igraču, a sve to želimo imati u bazi podataka koja bi rasla svake godine. Omladinske reprezentacije će raditi istim sustavom kao i seniorska momčad, a okupljanja reprezentacija će se održavati šest puta godišnje. Moramo se posvetiti stvaranju igrača, budućih reprezentativaca, jer smjene generacija u sportu su neizbježne”, objasnio je Šuman, javlja Fena.

RS BiH je ostvario suradnju s dvije danske tvrtke. Sportski direktor Koldinga i suradnik EHF-a za projekt ”Street Handball” Lasse Boesen naglašava da je cilj projekta razvijanje motoričkih sposobnosti rukometaša, te da mu je drago zbog suradnje s RS BiH jer u BiH ima mnogo talentiranih igrača.

Na današnjoj prezentaciji predstavljeni su i novi dresovi koje je kreirala danska tvrtka ”H2O”, a koje će bh. reprezentativci nositi tijekom susreta kvalifikacija za europsko prvenstvo 2018.

Reprezentacija BiH u prvom kolu gostuje u Španjolskoj 2. studenog, dok četiri dana kasnije u Sarajevu dočekuje Austriju.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.