Ovo su najbolji dodaci za kameru iPhonea koje možete kupiti

Kamerice iPhonea su daleko napredovale od prve generacije i 2-megapikselnog senzora u njemu. iPhonei su danas u stanju snimati nevjerojatno kvalitetne uratke, no uvijek može pomoći korištenje kakvih optičkih dodataka.

Evo kako iPhone još više približiti svijetu ‘odraslih’ digitalnih kamera.

Optika i baterija za iPhone – Moment

Tvrtka moment je jako mlada – no otkako su 2013. godine otkrili svoje optičke dodatke za kamerice iPhonea, postali su vrlo popularni.

Štoviše, Apple danas prodaje Moment dodatke u službenim trgovinama, a to dovoljno govori o povjerenju koju Apple ima u ove proizvode. Moment pruža niz različitih dodataka za iPhone, od makro optike pa sve do portretnih objektiva.

Cijene se kreću od 90 dolara za jednu leću pa sve do 190 dolara za početni set (učvršćivač, širokokutna i telefoto optika).

ExoLens

Baš kako ime i govori, ExoLens zapravo koristi poseban ‘egzoskelet’ kako bi držao optiku na kućištu iPhonea.

Srce optike čini vrhunsko Zeiss staklo, a sami okvir je napravljen od aluminija.

U ponudi su tri objektiva – makro, širokokutni i portretni. A la carte cijene počinju od vrtoglavih 150 dolara, no početni set s okvirom dođe 200 dolara.

Tko voli nek’ izvoli, no na tržištu se malo toga može mjeriti s kvalitetom ovog proizvoda.

Bitplay 7

Ranija dva dodatka su tek dodaci za samu kamericu iPhonea, a pored proširenja optičkih mogućnosti malo toga čine kako bi mobilni uređaj približili fotoaparatima.

To se upravo želi napraviti proizvodom Bitplay 7, koji čini kućište za iPhone Bitplay Snap! 7 i sustav optike Bitplay 7.

Sve ovo, naravno, košta.

Kućište se prodaje za 50 dolara, dok leće koštaju između 25 i 100 dolara, no vrijedi spomenuti kako Bitplay omogućuje i kupovinu kružnog polarizatora za isticanje neba i smanjenje refleksija.

Aukey 3-in-1 Lens Set

Ovaj proizvođač poznat je po svojim kablovima i kućištima za mobitele, no u ponudi imaju i clip-on optiku za pametne telefone. Ono što je ovdje posebnost nije kvaliteta, koliko cijena.

Za svega 12 dolara moguće je kupiti 3-u-1 set koji uključuje makro, širokokutnu i portretnu leću. Pored toga ovaj set je moguće spojiti na virtualno bilo koji pametni telefon – a ne samo iPhone.

Samo ne treba očekivati Zeiss kvalitetu.

Kamerar Zoom

Naziv ne govori mnogo, no ovaj proizvođač se hvali kako je njihov uradak za iPhone ‘prvi na svijetu s dvostrukom optikom’.

U suštini je riječ o dodatku za iPhone 7 Plus, koji će moći iskoristiti obje integrirane stražnje kamerice uređaja.

Kamerar Zoom inače košta 45 dolara, a trenutno je pred najavu novog iPhonea cijena spuštena na 25 dolara.

U setu se nalaze dodaci za makro snimanje te fisheye/portretni moduli.

(Tportal.hr)

Komentiraj: