Ovo su najbolje željezničke stanice u Europi

Nezavisna potrošačka grupa Consumer Choice Centre je objavila europski indeks željezničkih stanica koji podrazumijeva ocjenu 50 najvećih željezničkih stanica prema različitim kriterijima.

Prvo mjesto zauzela je željeznička stanica u Zurichu, na drugom mjestu je željeznička stanica u Beču i treće mjesto dijele željezničke stanice u Berlinu i Bernu.

Ocjenama su obuhvaćene različite kategorije, poput pristupačnosti, kašnjenja vlakova, ponude informacija i drugih usluga. Stanica u Zurichu je osvojila 123 boda, dok je bečka osvojila 94 boda. Ukupno je bilo moguće osvojiti 123 boda.

Kada je u pitanju bečka stanica koja je prvi put na spomenutom indeksu, uz pohvale sudionika testiranja za pokretne stepenice/liftove, pristupa osobama s invaliditetom, trgovine i aplikaciju za pametne telefone, dobila je i priznanje za lokalnu i međunarodnu povezanost.

Glavna bečka željeznička stanica otvorena je u listopadu 2014., a u prosincu 2015. preuzela je funkciju nacionalnog, internacionalnog i regionalnog čvorišta s izravnom vezom sa svim glavnim gradovima austrijskih pokrajina i bečkim aerodromom.

Osim toga, Beč je prema dosadašnjim istraživanjima željeznički najbolje povezani grad u Europi, dok njemački i švicarski vlakovi imaju najveći broj međunarodnih linija.

Europski indeks željezničkih stanica pruža pregled i ocjene najvažnijih željezničkih čvorišta širom Europe, uzimajući u obzir različite kriterije kako bi putnicima pružio uvid u kvalitetu i usluge.

(www.jabuka.tv | Foto: Pixabay)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.