Ovo su najbogatije obitelji na svijetu u 2021. godini

Portal Bloomberg objavio je listu najbogatijih obitelji na svijetu. Obuhvaća obitelji iz različitih dijelova svijeta koje se bave različitim poslovima.

Na ovu listu nije uvrštena prva generacija milijardera te je naglašeno da lista nije konačna, jer postoje obitelji čije je bogatstvo rasprostranjeno po svijetu te ga je teško pratiti.

Prvo mjesto zauzela je obitelj Walton, čije je bogatstvo procijenjeno na 238.2 milijarde dolara. Vlasnici su maloprodajnog lanca Walmart.

Na drugom mjestu je obitelj Mars, u čijem je vlasništvu istoimeni brend slatkiša. Njihovo se bogatstvo procjenjuje na 141.9 milijardi dolara.

Zatim slijedi obitelj Koch, čije je bogatstvo procijenjeno na 124.4 milijarde dolara, a u čijem je vlasništvu istoimena naftna kompanija.

Na četvrtom mjestu je obitelj Hermes, u čijem je vlasništvu istoimeni brend luksuznih torbi. Imaju bogatstvo od 111.6 milijardi dolara.

Slijedi ih obitelj Saud, koja vlada Saudijskom Arabijom, a njihovo se bogatstvo procjenjuje na 100 milijardi dolara.

Obitelj Ambani je na šestom mjestu s bogatstvom od 93.7 milijardi dolara. U njihovom je vlasništvu konglomerat Reliance.

Nakon njih slijedi obitelj Wertheimer u čijem je vlasništvu brend Chanel. Imaju bogatstvo od 61.8 milijardi dolara.

Obitelj Johnson nalazi se na osmom mjestu s bogatstvom od 61.2 milijarde dolara. U njihovom je vlasništvu financijska kompanija Fidelity Investments.

Slijedi obitelj Thomson u čijem je vlasništvu medijska korporacija Reuters. Imaju bogatstvo od 61.1 milijardu dolara.

Na desetom mjestu je obitelj Boehringer u čijem je vlasništvu farmaceutska kompanija Boehringer Ingelheim. Njihovo bogatstvo procjenjuje se na 59.2 milijarde dolara.

Ostatak liste najbogatijih obitelji možete pogledati ovdje.

(www.jabuka.tv | Foto: Getty Images)2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.