Ovo su cijene redizajniranog Golfa 8

Poznato je kako je Volkswagenov Golf jedan je od najuspješnijih automobila na svijetu s više od 37 milijuna prodanih primjeraka.

Sve je započelo 1974. godine, a točno na rođendan ikone kompaktnih automobila u Europi počinje pretprodaja najnovije evolucijske faze bestselera. Ubrzo stiže redizajnirano izdanje, dostupno i u karavanskoj inačici, a sada je započela pretprodaja. Pedeseti rođendan Volkswagen obilježava ekskluzivnim posebnim modelom – Golf Edition 50.

Dorađena verzija osme generacije Golfa donosi izmijenjen prednji dio vozila. Dojam pojačavaju novodizajnirana LED glavna svjetla. Moguća su IQ.Light – LED Matrix glavna svjetla s vrlo velikim dometom dugog snopa. Prvi put u nekom europskom Volkswagenu osvijetljen je i VW logotip u rešetci hladnjaka. IQ.Light – 3D LED stražnja svjetla također su redizajnirana, piše Autonet.hr.

Novi infotainment i ChatGPT

U unutrašnjosti se nalazi potpuno nova generacija infotainment sustava s još bržim procesorom. Tu je i novi dodirnim zaslonom dijagonale 12,9 inča (32,2 cm) i intuitivnom strukturom izbornika. Dodirni klizači za regulaciju temperature i jačine zvuka sada su osvijetljeni. U sklopu serijske opreme dolazi najnovija varijanta digitalnih instrumenata (Digital Cockpit Pro). Nadalje, tu je i višenamjensko kolo upravljača s tipkama za jednostavno rukovanje te potpora za govorne naredbe IDA.

Osim upravljanja funkcijama poput klima-uređaja, telefona i navigacije normalnim govorom, sustav IDA također omogućuje online pristup informacijama iz gotovo svih područja – od rasporeda letova do pitanja znanja. Kao novost u potporu za govorne naredbe IDA prvi put je integriran ChatGPT. Ovaj AI sustav proširuje spektar dostupnih tema gotovo neograničeno.

Golf je od početka pretprodaje dostupan sa svih šest varijanti opreme – 4Life, Life, Life Plus, Style, R-Line i Edition 50. Na raspolaganju su trenutno dva benzinska turbomotora s ručnim mjenjačem (TSI) i snagom od 85 kW (116 KS) i 110 kW (150 KS) te dva benzinska turbomotora s blagim hibridnim sustavom od 48 V (1,5 eTSI evo2) i 7-stupanjskim DSG automatiziranim mjenjačem s dvije spojke.

Tu su također dvije opcije snage – 85 kW (116 KS) i 110 kW (150 KS). Kasnije se očekuje dolazak i dizelskih TDI izvedbi. Karavanski Golf Variant trenutno je dostupan isključivo u varijanti opreme Life i to s turbobenzinskim motorima snage 85 kW (116 KS) i 110 kW (150 KS).

Posebna serija Golf Edition 50

Volkswagen je povodom rođendana razvio atraktivan poseban model Golf Edition 50. Osnovu čini visokokvalitetni Golf Style, koji je individualiziran dodatnim značajkama. Tu su 18-colni alu naplatci Leeds, zatamnjena stražnja stakla, osvijetljena rešetku hladnjaka, osvijetljeni VW logotip i 3D pločica s natpisom ’50’ na B stupovima. Detalji rade razliku i u putničkoj kabini. Logotip ‘Edition 50’ na prednjim letvicama u pragovima i donjem segmentu kola upravljača, obloge papučica od brušenog plemenitog čelika i crna krovna obloga samo su neki od njih, piše Autonet.hr.

Dio proširene opreme su novi infotainment sustav Discover s navigacijskom funkcijom, sustav pokretanja i zaključavanja bez ključa Keyless Entry, potpora za govorne naredbe IDA, odabir profila vožnje i alarmni uređaj. Posebni model će na početku pretprodaje biti dostupan s 1,5 eTSI DSG motorom sa 110 kW (150 KS) i to za 36.228,12 eura.

Osnovni model je Golf 1,5 TSI s 85 kW (116 KS) te 4Life paketom koji u serijskoj opremi između ostalog nudi i dodatno zatamnjena bočna stakla straga i stražnje staklo. Tu je i kamera za vožnju unatrag, paket Winter, radio Ready 2 Discover, automatsko održavanje razmaka ACC Stop & Go, LED glavna svjetla, ambijentalno osvjetljenje (10 boja), električno preklopiva i grijana vanjska osvrtna zrcala s memorijom… Cijena tako opremljenog modela iznosi 26.410,59 eura.

Mnogo opreme za malu razliku

Model Golf 1,5 TSI s 85 kW (116 KS) Life starta s 27.646,90 eura, dok izuzetno opremljeni model Golf 1,5 TSI s 85 kW (116 KS) Life Plus stoji tek nekoliko eura više – 27.847,05 eura.

On, između ostalog nudi i sustav centralnog zaključavanja i pokretanja motora bez ključa Keyless Access bez SAFELOCK-a, dodatno zatamnjena bočna stakla straga i stražnje staklo, alarmni uređaj s nadzorom unutrašnjosti i nagiba vozila, kamera za vožnju unatrag, 17-colne alu naplatke Nottingham, paket Svjetlo i vidljivost Plus i metalik boju.

Model Golf 1,5 eTSI DSG 110 kW (150 KS) Style starta s 36.002,28 eura dok model Golf 1,5 eTSI DSG 110 kW (150 KS) R-Line starta s 36.218,12 eura. Golf Variant starta s cijenom od 30.764,11 eura i to za model Golf Variant 1,5 TSI Life 85 kW (116 KS). Od opreme možemo izdvojiti 16-colne alu naplatke Norfolk, ambijentalno osvjetljenje (10 boja), automatsko održavanje razmaka ACC Stop & Go, LED glavna svjetla, električno preklopiva i grijana vanjska osvrtna zrcala s memorijom…

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.