Ovo su četiri najveća beauty trenda za 2023. godinu

Dok se još navikavamo da smo zakoračili u Novu godinu, u tekućoj 2023. godini beauty trendovi koje ćemo pratiti već su debelo definirani.

I dok je prije svako desetljeće imalo trendove koji su ga obilježili, sada svaka godina ima nešto drugo. Zapravo, svaka sezona ima neki svoj trend. Dio njih se zadrži, dok neki dođu i prođu, imaju svojih 5 minuta i to je to.

Nagovještaj trendova za 2023. godinu vidjeli smo već u godini prije pa nam se nekako čini da će se zadržati neko vrijeme.

Y2K groznica se nastavlja

Y2K skraćeni je naziv za 2000. godinu. Iako se isprva radilo o računalnom bugu, taj termin proširio se i sada obuhvaća modne i beauty trendove s početka tisućljeća. Ovdje se konkretno misli na šminku.

Ono što je krenulo prošle godine, nastavlja se. To su pastelna sjenila sa šljokicama, krupnim ili sitnim. To je plavo sjenilo od kojeg smo godinama zazirali i sjajilo na usnama. Također, šljokice se miješaju u tekuće pudere za blistavu bazu, a sve to stapa se u futuristički, a istovremeno nježni look, piše Journal.hr

Topli tonovi kose

O trendovima za bojanje kose u 2023. godini već smo pisali i zapravo okosnica je da se okrećemo prirodnijim nijansama. Konkretno, plava kosa ove godine neće biti platinasto plava, ona će biti topla, u boji meda.

Isto je i sa smeđom kosom koja će biti prošarana toplim pramenovima. Takve boje lakše je održavati, a i kosa trpi manje oštećenja. Beauty trendovi u koloraciji i za druge boje kose naginjat će prema prirodnijim bojama.

Skincare kao šminka

Ovaj trend nas posebno veseli ma koliko god voljeli šminku, a vjerujemo i mnoge koji se inače ne šminkaju puno. Nastavlja se popularnost prirodnog izgleda i kože koja izgleda kao koža, a ne kao da nosite masku na licu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lena Maiah (@lenamaiah)

U prvom planu je i dalje zdrava, nahranjena i hidratizirana koža. Umjesto pudera tu su tonirane kreme i serumi, a umjesto proizvoda u kamenu ili prahu tu su oni kremasti kojisu istovremeno šminka i skincare. U 2023. godini, što se šminke tiče, manje je više.

Minimalistički i elegantni nokti

Naravno, uvijek će tu biti šljokica, cirkona i nail arta, ali glavni trend bit će elegantne jednobojne manikure. Prije svega, tu je najbitnija njega i priprema, a naposljetku je bitno da nokti budu uredno nalakirani i da lak bude sjajan i postojan.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Le Manoir™ (@lemanoir)

Ako ne znate gdje naći inspiraciju za to, J.Lo je uvijek dobar izbor sa svojim kremastim, vječito sređenim noktima.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.