Ovo su apsolutno najbolje značajke novog Gmaila

Gmail će uskoro dobiti novi dizajn, a mi vam donosimo pregled njegovih najbitnijih i najkorisnijih funkcija.

Google obnovu svoje usluge za elektroničku poštu najavljuje već godinama, a čini se kako ćemo je uskoro konačno moći isprobati. S dolaskom noviteta dolazi i niz pitanja vezanih uz funkcionalnost, no Google nas uvjerava da će sve biti točno kako spada te da ćemo svi iz novog dizajna moći izvući nešto korisno. Dok prava na slike trenutno ima samo Verge, mi vam donosimo popis konkretnih korisnih nadogradnji, piše Tportal.hr.

Novi izbornik

Prvi vrlo bitni dodatak novog Gmaila uvođenje je novog izbornika s kalendarom smještenim na desnoj strani sučelja. Korisnici će pomoću njega moći izabrati događaje na koje su pozvani te u mahu ih prihvatiti ili odbiti. Izbornik će također moći prikazati Keep, Googleovu aplikaciju za bilješke i Tasks, listu zadataka koja je već ugrađena u Gmail. Izbornik je pored svega ovoga modularan, što otprilike znači da ćemo ga, ukoliko nam ne treba, moći jednostavno maknuti.

Podesivo sučelje

Podesivoj prirodi novog Gmaila doprinose nove tri teme skrojene prema različitim vrstama korisnika. Prva u nizu je ‘kompaktna‘ verzija koja funkcionira kako bi prikazala čim veći broj dostiglih poruka te koja izgleda najsličnije onoj koju koristimo i danas. Druge dvije su ‘osnovna‘ koja naglašava privitke i dokumente te ‘ugodna‘ koja te iste privitke ne prikazuje.

“Pospani” mailovi

Gmail za preglednike također će posuditi jednu korisnu značajku mobilne verzije. Kada stigne nadogradnja moći ćete ‘uspavati‘ emailove na određeno vrijeme, mičući ih iz kaslića.

Ovo je prilično korisno ako vam je Inbox apsolutni metež te se bojite da će bitne poruke potonuti na dno. Nadogradnja iz Googlea također uvodi pametne odgovore – umjetnom inteligencijom generirane odgovore koji su simpatični, no rijetko korisni.

Koliko se god veselili novom Gmailu, činjenica je da ćemo se do njegovog dolaska morati strpiti. Prema riječima razvojnog tima iz Googlea, nadogradnja bi trebala stupiti na snagu tijekom idućih nekoliko tjedana.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.