Ovo ljeto će biti najtoplije do sada

Britanska meteorološka služba nedavno je upozorila da bi ljeto 2013. godine u Europi moglo biti jedno od najtoplijih koje smo doživjeli.

I najnovije prognoze najavljuju nadprosječno toplo ljeto, ponegdje možda i ekstremno vruće. Jedno od najekstremnijih ljeta zabilježeno je 2003. godine koja je zapamćena kao ekstremno topla i vrlo sušna. Ta godina ušla je u povijest Europe po najvećim vrućinama u zadnjih 150 godina. Uslijed učestalih toplotnih udara u ljeto 2003. širom Europe umrlo je 30.000 ljudi.

Obistini li se prognoza za ljeto, idućih mjeseci mogli bi biti oboreni temperaturni rekordi. Dosadašnja apsolutno najviša temperatura zraka u regiji od čak 42,8 Celzijevih stupnjeva izmjerena je 4. kolovoza 1981. u Pločama.

(www.jabuka.tv)

6 komentara

  • Odvratni ste s tim plašenjem svijeta i prognozama ! Kao da je neko ljeto bilo ugodno . To mi je najgori dio godine , a ne znam tko se normalan veseli kad čovjek ne može normalno funkcionirati !!!

  • SVAKE GODINE ISTA PRICA BITNO JE DA COVIK UVJEK UNAPRIJED STRAHUJE,BIT CE ONO STO BOG OCE DA BUDE ,PREDAJ SVAKI DAN U NJEGOVE RUKE I COVJECE NE BOJ SE!!!

  • haha,bit će kako bude,neke godine rekli najtoplije ljeto u 100 godina i bilo je do pola sedmog,poslije ko da je početak proljeća

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.