Ovo je Top 10 najskupljih piva na svijetu

Kada se govori o luksuznim pićima, pivo nikome ne pada prvo na pamet. Iako se pivo smatra jeftinim i pristupačnim alkoholnim pićem, za ove boce ćete morati izdvojiti veće količine novca.

Pošto se ova piva nalaze u bocama različitih veličina, predstavit ćemo vam cijenu za 500 ml pa ćete tako točno znati koliko je novca potrebno da bi se uživalo u ovom piću.

10. Tutankhamun Ale – 75 dolara

Ovo pivo prvi je put proizvedeno 1996. godine i ono je reprodukcija antičkoga egipatskoga piva. Recept za ovo pivo pronašli su arheolozi koji su ga uspjeli locirati u skrivenim egipatskim ruševinama. Povjesničari i arheolozi utvrdili su da se ovo pivo konzumiralo za vrijeme vladavine kraljice Nefertiti.

9. Brewdog’s Sink the Bismarck – 107 dolara

Ovo njemačko pivo napravljeno je s ciljem da bude najsnažnije pivo na svijetu. U sebi sadrži 41 posto alkohola. Ukus je također dosta snažniji od klasičnoga piva i četiri puta je gorči da bi se osiguralo da se ovo pivo uzima u malim količinama.

8. Samuel Adams’ Utopias – 200 dolara

Ovo je najskuplje američko pivo i dolazi uvijek u ograničenim izdanjima. Prvi put je predstavljeno 2002. godine, a od tada se nove ambalaže pojavljuju svake dvije godine. Pravljenje ovoga piva je magičan i dugotrajan proces koji traje 18 godina pa je to jedan od glavnih razloga zbog kojega je ovo pivo toliko skupo. Postotak alkohola u ovom piću je 27 posto i ono je zabranjeno za konzumiranje u 13 američkih država.

7. Schorschbräu’s Schorschbock 57 – 417 dolara

Evo još jednoga njemačkoga piva koje se natjecalo u utrci za najsnažnije pivo. Ovo pivo je pobjednik i nositelj titule za najjače pivo, jer u svom sastavu sadrži 57 posto alkohola. Zbog svoje jačine, ovo pivo je napravljeno samo u 36 boca, što ga čini izuzetno rijetkim.

6. Carlsberg’s Jacobsen Vintage – 533 dolara

Poznati danski proizvođač piva odlučio je potrošače potražiti i u visokom društvu pa je kreirao luksuzno pivo koje ćete morati dobro platiti. Ovo pivo prvi je put napravljeno 2008. godine, a dobiva se tako što stoji pola godine u bačvama od francuskoga i švedskoga hrasta. Ovo pivo možete popiti samo ako vas put nanese u Dansku.

5. De Cam & 3 Fonteinen Millennium Geuze 1998 – 616 dolara

Ovo pivo prvi je put napravljeno 1998. godine i rezultat je suradnje kompanija De Cam i 3 Fonteinen. Samo 8.000 boca je proizvedeno i ove boce još možete naći po podrumima diljem svijeta.

4. Brewdog’s The End of History – 1.159 dolara

Brewdog kompanija ponovno se nalazi na ovoj listi i to iz istoga razloga. U trci za najsnažnijim pivom je rođeno i The End of History pivo koje je sadržavalo 55 postotaka alkohola u svom sastavu. Napravljeno je samo 12 boca, što je dovelo do ovako visoke cijene.

3. Cantillon Loerik 1998 – 1.722 dolara

Ovo je jedno od najskupljih piva na planeti iz razloga što je za njegovo kreiranje potreban poseban proces fermentiranja koji se odvija dug vremenski period. Boca od 0.75 litara prodana je na aukciji po cijeni od 2.584 dolara, što znači da cijena za 500 ml iznosi 1.722 dolara.

2. Nail Brewing’s Antarctic Nail Ale – 1.815 dolara

Stvaranje ovoga piva možda je i najfascinantnije jer se za fermentaciju uzima led s Antarktika koji se topi u Tasmaniji i onda se šalje u Austriju, gdje sudjeluje u procesu fermentacije. Napravljeno je samo 30 boca, a većina je rasprodana na mnogobrojnim aukcijama.

1. Arctic Ale By The Allsopp – 503.300 dolara

Titula za najskuplje pivo na svijetu ide ovom piću koje je staro 140 godina. Pripadalo je arktičkoj ekspediciji koju je 1875. godine vodio George Nares. Samo nekoliko boca ovoga piva je pronađeno, prenosi Avaz.ba.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.