Ovo je službeno najskuplji Clio na svijetu

Jedan od najposebnijih gradskih hot-hatcheva u ovom mileniju, pa i automobilskoj povijesti, postigao je nevjerojatnu cijenu na aukciji.

Pogađate, u pitanju je Renault Clio V6 sa središnje postavljenim V6 motorom, pogonom na stražnje kotače i doslovno brutalnim ponašanjem u vožnji.

Konkretni primjerak našao se na stranici britanske aukcijske kuće Collecting Cars i prodan je po cijeni od nevjerojatnih 90.000 funti.

Konkretni primjerak datira iz 2005. godine, što znači da je riječ o Phase 2 generaciji. Pokreće ga atmosferski 3.0 V6, koji ovdje daje više od 250 KS i 300 Nm okretnog momenta. Prevedeno, u vrijeme kad je nastao bio je najjači hot-hatch na svijetu.

Visoku cijenu opravdava činjenica kako je proizvedeno svega 1.309 primjeraka ove generacije, dok je konkretni primjerak jedan od 18 u Ujedinjenom Kraljevstvu u legendarnoj Liquid Yellow nijansi, najprepoznatljivijoj boji Renault Sporta.

Ne treba napominjati da je automobil u besprijekornom stanju. Interijer je kao novi s presvlakama u kombinaciji crne kože i alcantare, s vitalnim dijelovima (volan i ručica mjenjača) presvučenim kožom, prenosi Index.

A ako mislite da ovo nije pametna kupovina, evo i jednog detalja. Isti je ovakav automobil s tek 1.500 prijeđenih kilometara potkraj prošle godine na aukciji prodan po cijeni od 73.000 funti. Tržišna vrijednost mu je u svega nekoliko mjeseci narasla drastično jer ovaj primjerak je još stariji, ima 28.000 km, a postigao je oko 23% veću cijenu.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.