'Ovo je otvaranje iz snova! Cijeli će svijet gledati našu malu Hrvatsku'

Izbornik Niko Kovač nije bio od velikih riječi nakon ždrijeba skupina Svjetskog prvenstva, no djelovao je opušteno. Hrvatska je izvukla tešku grupu (A), ali ima čast da otvori Mundijal protiv domaćina i jednog od glavnih favorita, 12. lipnja u Sao Paulu. Niko Kovač sjeća se Brazila i sa SP-a 2006. u Njemačkoj, utakmice u kojoj je Hrvatska poražena 1:0. Aktualni hrvatski izbornik bio je tada na travnjaku.

“Sretni što smo tu. Bilo je teško doći u Brazil, tako da ćemo sada sve napraviti da igramo lijep nogomet i zadovoljimo našu naciju.”

Prije svega želim uživati, stigli smo ovdje u posljednji moment!

“Otvaranje s Brazilom? Sve ćemo poduzeti da se maksimalno pripremimo za otvaranje Sp-a. Drago mi je da otvaramo svjetsku smotru jer će svi imati priliku vidjeti našu malu Hrvatsku.Velika je čast što otvaramo SP protiv domaćina. Imamo pola godine da razvijemo nešto dobro. Prije Islanda imao sam samo deset dana, sada krećemo na pravi posao. No, moramo u Brazil sa sobom donijeti igru protiv Islanda iz Zagreba.

Prva utamica na turniru je ključna. Pozitivan rezultat može nam dati vjetar u leđa, no znamo što nas čeka. Želim prije svega uživati na ovom SP-u jer smo se plasirali u posljednji moment”, naglasio je Kovač.

Meksiko i Kamerun su nepoznanice, ali imamo stručnjake koji će nas spremiti!

“Napravit ćemo sve da otežamo Brazilu, ali sjetit ćemo se 2006. godine… Bila je to vrlo teška utakmica. Dida je odlično branio, a Kaka nam je zabio kasni gol. Brazil je uvjerljivi favorit, ali borba za drugo mjesto je otvorena. Meksiko se mučio u posljednje vrijeme, ali uvijek su jaki na SP-u. Bit će to vrlo tijesna bitka za drugu poziciju. Meksiko i Kamerun su nam nepoznanice, ali imamo stručnjake koji će ih proučiti. Idemo što prije prikupiti sav materijal”

Hrvatsku čekaju daleka putovanja, s Atlantika do Amazone.

“Da, morat ćemo puno putovati, na osnovu toga ćemo birati kamp. Ali na koncu kako svima, tako i nama. Vjerujemo da ćemo naći pravo rješenje”

“Razmišljao sam puno o našim šansama. Mi smo tu da igramo lijep nogomet sa puno žara, a ako bude tako proći ćemo dalje. Ne bih sada nudio neke teške izjave”, zaključio je Kovač prvo javljanje iz Brazila.

Hrvatska delegacija nakon ždrijeba kreće u potragu za kampom. Bit će to zanimljiv posao, jer unutra skupine čeka nas više od 5500 km leta…

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.