Ovo je navodno najbolji umak za tjesteninu na svijetu

Iako su najbolja jela ona najukusnija, mnogima je danas osim okusa bitna i praktičnost, odnosno koliko traje i koliko je zahtjevna sama priprema.

Vodeći se time, gurmanski je portal Delish nakon istraživanja među svojim korisnicima najboljim umakom za tjesteninu na svijetu prozvao umak od rajčice u kojem se nalaze samo tri bazična sastojka.

Recept za taj već kultni umak prva je još 1992. godine objavila američka spisateljica o hrani Marcella Hazan, a još je tada tvrdila da je nevjerojatno jednostavan i ekonomičan.

Njezin se recept danas nalazi i u kuharici Essentials of Classic Italian Cooking, a sadrži samo tri glavna sastojka: rajčice u konzervi, luk i veliki komad maslaca.

Marcellina precizna uputa za pripremu ovog jela kaže da se u manji lonac s maslacem i konzerviranom rajčicom stavi pola oguljenog luka i sve ostavi da se krčka 45 minuta.

Moram priznati da sam u početku bila skeptična jer je to ipak samo umak od rajčice, koji sam konzumirala nebrojeno puta. Pomislila sam ”kako bi ovaj umak mogao biti drugačiji od drugih?”, no ipak sam se uputila u lokalni supermarket u potrazi za sastojcima, piše za Mirror lifestyle autorica Grace Hoffman.

Već sam u hladnjaku imala maslac pa sam trebala samo rajčice u konzervi i jedan luk.

Morala sam nekoliko puta pročitati recept kako bih potvrdila da se za ovo jelo ne treba narezati nijedno povrće, što me, iskreno, odmah kupilo, kaže ona.

Metoda kuhanja je, dodaje, vrlo jasna i jednostavna – u lončić je stavila komadić maslaca i ugrijala da se otopi pa dodala konzerviranu rajčicu i sve promiješala da se sjedini.

Nakon toga je dodala pola glavice luka (ne treba sjeckati, na kraju se izvadi!), malo soli i malo octa i ostavila da se kuha 45 minuta.

Na prvi sam zalogaj ostala ugodno iznenađena. Ako ste pretpostavili da umak koji sadrži samo tri osnovna sastojka nema dubinu okusa, prevarili ste se!

Umak je, kaže, bio nevjerojatno ukusan, a lako mu se mogu dodati i drugi sastojci, ako ga želite tretirati kao bazu.

Zahvaljujući praktičnosti, niskoj cijeni i dobrom okusu, kultni je umak postao dio mojih večera uz tjesteninu, zaključila je.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.