Ovo je najduži automobil na svijetu

Najduži automobil na svijetu napokon je restauriran te je spreman za nove avanture.

Početkom ovog mjeseca je najduži automobil na svijetu oborio vlastiti rekord postavljen 1986. godine nakon što ga je restaurirala grupa iz Miamija predvođena Michaelom Dezerom.

Automobil je dug 30,54 metra, ima 26 kotača i sasvim dovoljno prostora za 75 putnika.

Dozerov tim je u razdoblju od dvije godine restaurirao automobil u svom tematskom parku pod nazivom Dezerland Park nakon što ga je kupio putem eBayja od Michaela Manninga, vlasnika Autoseuma, odnosno muzeja u okrugu Nassau, a time ga je i spasio jer je trunuo u skladištu u New Jerseyju.

a

Automobil nazvan The American Dream proizveden je u Burbanku u Californiji, tada je vođa projekta bio Jay Ohrberg, a ukupna dužina vozila iznosila je 18,28 metara. Kao takav, automobil je držao rekord za najduži na svijetu, prenosi Klix. Međutim, Dezerova i Manningova ekipa ga je dodatno produžila i restaurirala, a troškovi su iznosili 250.000 dolara.

Sada automobil ima čak i bazen s upravljačkom pločom, jacuzzi, mini golf teren, vodeni krevet, TV uređaje, frižider pa čak i heliodrom. Također, moguće ga je voziti s oba kraja, a najveći problem je skretanje.

Manning je najavio i mogućnost ugradnje električnog pogona.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.