Ovo je marka automobila s najviše kvarova u Europi

Organizacija potrošača i korisnika (OCU) svake godine objavljuje izvješće u kojem otkriva marke s najpouzdanijim i najmanje pouzdanim automobilima na tržištu.

Na temelju ovih podataka možemo otkriti koja je do sada najnepouzdanija marka automobila i s najviše kvarova u Europi, piše Auto Klub.

Izvješće se temelji na istraživanju 52.430 vozača u pet europskih zemalja, koje pokazuje da azijske marke i dalje vode na ljestvici pouzdanosti iz godine u godinu.

Studija OCU otkriva da Lexus (95 bodova), Subaru (93 boda) i Toyota (91 bod) zauzimaju prva tri mjesta na listi najpouzdanijih marki, a slijede ih Mitsubishi (4.), Kia (5.), Suzuki (6.), Hyundai (7.), Honda (8.) i Mazda (9.).

Time su, naravno, na drugom mjestu europski proizvođači, čija je najpouzdanija marka, prema ovom izvješću, Seat koji zauzima 10. poziciju. Bodovno izjednačena je Dacia, a slijede Škoda, DS, Volkswagen, Smart, Peugeot, Mercedes, BMW i Mini, koji zaokružuju top 20.

Na drugom kraju liste, na zadnjih šest pozicija s ocjenom jednakom ili manjom od 68 bodova, nalaze se Lancia, Chevrolet, Jaguar, Land Rover i Alfa Romeo. Konačno, najmanje pouzdana marka automobila s najviše kvarova u Europi, prema izvješću koje je objavio OCU, je Tesla, sa samo 60 bodova od ukupno 100.

Prema izvješću OCU-a, najčešći kvarovi koje su automobili imali u 2022. su električni kvarovi (17%), kočioni sustav (13%), elektronika (8%), upravljanje i amortizacija (7%), motor (8%) i klima uređaj (6%).

Konačno, prema OCU-u, benzinski hibridi su automobili koji se najmanje kvare. U ovu kategoriju uključeno je do 10 modela koji prelaze 95 bodova pouzdanosti. Među svima njima ističu se Lexus IS iz 2013., Toyota Corolla iz 2018. i Toyota RAV4 iz 2013.-2018.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

2 komentara

  • Normalno da nova tehnologija nije baš najpouzdanija.
    Pustite malo duže vremena da prođe dok se ne razvije pa ćemo vidit kakvi će rezultati biti…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.