Ovo je Hugo: Inteligentna ptica porijeklom iz Afrike koja priča “duvanjski” – Jabuka.tv

Ovo je Hugo: Inteligentna ptica porijeklom iz Afrike koja priča “duvanjski”

Hugo je vrsta najpričljivije ptice na svijetu, koja priča po duvanjski. Njezin vlasnik je Andrija Gudelj porijeklom iz duvanjskog sela Crvenica.

Možda mnogi ni u Crvenicama ne poznaju Andriju, rođen je i živi u Splitu, a njegov pokojni otac Bože je iz Crvenica, a majka Mara iz Kongore, djevojačkog prezimena Bartulić. U razgovoru za tomislavnews.com Andrija je kazao da rijetko dolazi u Crvenice, jer plovi i mnogo putuje, pa ne stigne, ali voli Crvenice, voli Tomislavgrad, duvanjski kraj.

Evo kako se Andrija Gudelj predstavio:

Ja sam Andrija Gudelj, ponosni vlasnik najpametnijeg papagaja na svitu imena Hugo. Ja sam porijeklom iz Tomislavgrada, iz duvanjskog sela Crvenica, ali sam rođen i živim u Splitu, kratko je o sebi kazao Andrija Gudelj, a kad je počeo pričati o svom ljubimcu Hugi, nisi ga mogao zaustaviti:

Moj Hugo je porijeklom iz Afrike, a “rođen” je u Osijeku i živi sa mnom u Splitu. Hugo ima četiri godine i kod mene je došao kad je imao devet miseci. Hugo je jako inteligentan. Njegova vrsta je afrički sivi žako i slove za najpametnije papagaje na svitu. Njihova inteligencija je na razini djeteta od 4 do 9 godina. Jako brzo uče od svojih ukućana i jako su druželjubivi i naravno velike pričalice.

Pred njima doslovno trebate paziti što pričate jer su veliki cinkari. Ništa im ne može promaći. Njegova vrsta inače živi od 80 do 120 godina. To je ljubimac kojeg nasljeđuju unuci vlasnika kojima on prepričava didove tajne i dogodovštine, raspričao se Andrija, a onda napomenuo:

Huga možete pogledati i poslušati na youtube kanalu gdje ima preko 1000 pratitelja-obožavatelja i prate ga u cijelom svijetu. Ako vam se svidi moj Hugo obvezno se preplatite na kanal gdje će te moći uživati u njegovom brbljanju i njegovim vragolijama, kazao je na kraju razgovora Andrija Gudelj, pričajući malo književno, malo “po duvanjski, po naški, kao i njegov Hugo, pa se možete uvjeriti na sljedećim videima:

Hugo telefonira!

Hugo hoće pare, curu i grožđe

Hugin antistres program

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.