Ovo je greška koju mnogi rade kada se tuširaju zimi

Stigli su hladniji dani, a iako će se mnogi tuširati u toploj vodi, kako bi se malo ugrijali, isto kako se ljeti mnogi tuširaju u hladnijoj vodi, stručnjaci ipak otkrivaju kako to nije najzdravija opcija.

Sada su odgovorili na neka pitanja s kojima se svakodnevno susrećemo: Razmišljate li o toplom ili hladnom tuširanju? Koliko često uživate u tuširanju tijekom dana ili tjedna? Stručnjaci predlažu da biste mogli pomladiti svoju kožu putem pravilnog tuširanja, piše The Mirror.

Iako se ljeti često okrećemo hladnoj vodi kako bismo se osvježili, dolaskom hladnijih dana preporučuje se zadržavanje navike tuširanja hladnom vodom. To ne samo da pozitivno utječe na opće zdravlje, već i na ljepotu kože. Održavanje tijela na nižoj temperaturi može rezultirati zategnutijom i mlađom kožom.

Liječnica Poonam Desai smatra da samo 11 minuta hladne vode tjedno može puno pomoći vašem zdravlju:

Pod izlaganjem hladnoći mislim na hladno tuširanje ili hladnu kupku, uranjanje u ledenu kupku i želite biti sigurni da to činite kratko vrijeme. Bilo bi pametno da tih 11 minuta tjedno podijelite na tri tuširanja od dvije, tri miunte.

To znači da pomaže smanjiti bore i povećati elastičnost naše kože. Također pomaže smanjiti stres, smanjiti upalu i čak može poboljšati naš san. Ako niste isprobali izlaganje hladnoći, svakako ga dodajte u svoju rutinu, ima mnogo dobrobiti za naše cjelokupno zdravlje, zaključila je.

(www.jabuka.tv | Foto: Freepik)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.