Ovo je bila najpopularnija boja automobila u 2019. godini – Jabuka.tv

Ovo je bila najpopularnija boja automobila u 2019. godini

Iako je izbor automobila velik, jedna boja se izdvojila kao posebno popularna prošle godine.

Prema podacima proizvođača i prodavača automobila napravljena je lista najtraženijih boja automobila u 2019. godini. Pokazalo se da je na vrhu ostala boja koja je i prošle godine bila najpopularnija, piše TopGear.

Naime, već drugu godinu zaredom u Velikoj Britaniji najprodavaniji su automobili sive boje. Čak četvrtina prodanih vozila bila je ove boje.

Crna i bijela boja zauzele su drugo i treće mjesto, a čak 60 posto automobila prodano je u ove tri boje koje su prve na listi.

Na četvrtom mjestu našli su se automobili plave boje.

Ipak, za to što dominiraju monokromatske boje nisu krivi samo kupci, nego i proizvođači automobila, koji često ne daju mnogo izbora. Na primjer, BMW serije 7 dostupan je u 12 boja – od kojih je devet varijacija bijele, sive i crne boje, ali ovaj automobil nije jedinstven slučaj, prenosi Klix.ba.

Žuta boja se prošle godine popela na 10. mjesto, na kojem je zamijenila bež, a prodaja automobila tirkizne boje skočila je za 29,3 posto. Srebrna je najnepopularnija u posljednjih 20 godina, a crvena, narančasta i zelena su i dalje među prvih 10 najtraženijih boja.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.