Ovim trikovima produžit ćete trajanje baterije mobitela

Koji god pametni telefon da imate ugrađena baterija ključna je komponenta o kojoj ovisi apsolutno svaki druge segment i ostali hardver ugrađen u uređaju. Donosimo vam nekoliko trikova kojima ćete produljiti vijek trajanja baterije.

Punite redovno
Nema potrebe da bateriju punite i praznite do kraja. Litij-po baterije ne reagiraju dobro na nisku voltažu, pa mogu stvarati probleme padnu li prenisko. Stoga, kad god vam baterija padne na 30 posto, potražite utičnicu. Najbolje ako je oko 10-20 posto. Izbjegavajte cijeđenje baterije do kraja.

Nemojte previše puniti
Nije dobra ideja ostaviti mobitel da se puni osam sati ako treba dva i pol sata, pa to izbjegavajte. Time smanjujete rizik pregrijavanja i eksplozije baterije. Punite uz doručak, u uredu, pa dopunite navečer ako je potrebno.

Razmišljajte o ciklusima punjenja
Po njima računate životni vijek vaše baterije. Obično ćete iz nje izvući nekoliko tisuća punjenja prije no što izdahne. No, količina punjenja koje obavite svaki put i količina baterije koju ste iskoristili ima utjecaja na broj punjenja koji ćete uspjeti izvući iz nje. Idealno, dopunit ćete ju od 25 do 80 posto jednom ili dva puta dnevno.

Isključujte mobitel
Želite li maksimalno produljiti životni vijek baterije, isključite mobitel tu i tamo. Recimo, dok ga punite. Ne samo što ćete ga tako brže napuniti, već će se i manje grijati pri punjenju. Možete ga isključiti i dok ste u kinu ili na duljem sastanku.

Držite mobitel podalje od izvora topline
Iako pametni telefoni s litijskim baterijama (litij-polimerskim i litij-ionskim) dolaze s prekidačima topline kako bi izbjegli pregrijavanje, ne treba izazivati sudibinu. Kao što smo već napomenuli, izbjegavajte pretjerano punjenje, ali i držite mobitel dalje od izvora topline, naročito dok ga punite, kao i od prašine.

(Tportal.hr | Android Pit)Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.