Ovih 5 stvari nikako ne biste smjeli držati u kupaonici – Jabuka.tv

Ovih 5 stvari nikako ne biste smjeli držati u kupaonici

Neke navike nosimo još iz roditeljskog doma, ali samo zato što su to tako činile naše mame i bake, ne znači da nije vrijeme za promjenu rutine, osobito ako utječe na zdravlje.

Vlažna i topla okolina kupaonice nije dobra za većinu predmeta koje običavamo čuvati u njoj još otkako znamo za sebe, jer česte promjene temperature mogu imati negativne posljedice.

Kada shvatite što se točno događa s vašim stvarima u uvjetima kakvi se nalaze unutar kupaonice, možda ćete ponovno razmisliti o tome da im pronađete neko novo mjesto, jer ih ovakvi uvjeti poprilično oštećuju.

Ovih pet stvari pod hitno biste trebali maknuti iz kupaonice:

1. Šminka

Pravilo je da šminku treba čuvati na sobnoj temperaturi. Kako se temperatura u kupaonici stalno mijenja, odnosno postaje viša prilikom tuširanja i niža kada se ne koristiti, nije idealno mjesto za čuvanje omiljenih kozmetičkih proizvoda.

 

2. Nakit

Možda i imate običaj omiljeni prsten ili ogrlicu spremiti na neko sigurno mjesto u kupaonici, ali nakit nikako ne bi trebalo ostavljati tamo kada ga ne nosite. Zašto? Vlažno okruženje ubrzat će proces oksidacije, uslijed čega može doći do promjene boje na nakitu.

3. Britvice

Nemojte ih upropastiti prije nego što ste ih iskoristili. Britvice valja držati na bilo kojem drugom mjestu osim u kupaonici, jer zbog pare i vlage one mogu postati manje oštre čak iako ih niste upotrebljavali. Sušenje britvice nakon upotrebe svakako je dobra ideja, jer joj tako možete produljiti životni vijek.

4. Lakovi za nokte

Ako želite da vam lakovi duže traju i ne suše se, nikada ih nemojte ostavljati u kupaonici zbog čestih promjena temperature. Umjesto toga, čuvajte ih sobnoj temperaturi ili pak u hladnjaku, jer se njihova struktura neće promijeniti kada su izloženi hladnoći, piše Cover.style.

5. Lijekovi

Držite li ih u kupaonici, krajnje je vrijeme da ih premjestite na drugo mjesto. Razlog tomu je vlaga zbog kojeg lijekovi mogu izgubiti svoju djelotvornost pa ih je potrebno čuvati na suhom i hladnom mjestu. Optimalna temperatura za čuvanje lijekova je između 20 i 25°C.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.