Ovi Galaxy uređaji više neće primati nikakve nadogradnje

Samsung se u posljednjih nekoliko godina pozicionirao kao vodeći po pitanju softverskih nadogradnji u Android svijetu.

Samsung je ove godine otišao toliko daleko da je Galaxy S24 seriju isporučio s podrškom za 7 velikih Android nadogradnji i 7 godina sigurnosnih nadogradnji, što je impresivno, piše Dnevni avaz.

No, stariji Samsungovi uređaji nemaju takvu softversku podršku, a naročito oni koji su predstavljeni prije 3-4 godine.

Južnokorejska kompanija ažurirala je ovih dana detalje o softverskoj podršci za svoje uređaje. Tako nove nadogradnje više neće primati četiri Galaxy uređaja.

Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Galaxy Tab S6 5G, Samsung Galaxy A01 i Samsung Galaxy A51 na listi su onih uređaja koji više neće primati nikakve nadogradnje. Svakako da je Samsung Galaxy A51 najzvučnije ime na listi jer se radi o jednom od najpopularnijih Samsungovih mid-range telefona u posljednjih nekoliko godina.

Samsung Galaxy A51 predstavljen je krajem 2019. godine s Androidom 10. Telefon je dobio tri velike Android nadogradnje – Android 11, Android 12 i Android 13, koja mu je bila posljednja velika nadogradnja. Ovaj telefon zapravo je bio među prvim Samsungovim sa Androidom 10 i među prvima koji je uključen u Samsungovu tadašnju novu softversku politiku sa tri glavne Android nadogradnje, piše Bajtbox.

Nakon što je dobio tri velike Android nadogradnje, Samsung Galaxy A51 prebačen je na režim dvogodišnjih sigurnosnih nadogradnji, a telefon je na jesen prošle godine dobio i jednu iznenađujuću nadogradnju na One UI 5.1.1. Ipak, softverskoj podršci za Galaxy A51 došao je kraj, te ovaj telefon više neće primati nikakve nadogradnje, baš kao i gore nabrojani Samsung Galaxy Tab S6, Samsung Galaxy Tab S6 5G i Samsung Galaxy A01, prenosi Dnevni avaz.

(www.jabuka.tv | Foto: Mob.hr)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.