Ove tajne značajke ne koristi većina vlasnika Androida

Android je izvrsni operativni sustav kojeg obožavaju milijuni korisnika mobilnih telefona diljem svijeta. Prava je šteta što velik broj tih istih obožvatelja nema pojma o njegovim naprednijim funkcijama

Velik broj ovih trikova skriven je ispod hrpe izbornika, a proizvođači o njima ne govore, što donekle objašnjava zbog čega mnogi za njih nisu čuli.

Evo kako na jednostavan način, recimo, možete uštedjeti na bateriji koristeći crnu ili tamniju pozadinsku sliku. Nakon što to napravite, opazit ćete da vaš uređaj sporije troši bateriju. Ova značajka, nažalost, nije dostupna na baš svim Androidima. Uređaji koju ju trenutno podržavaju su smartfoni i tableti iz Samsunga.

Upravljajte svojim smartfonom iz daljine

Sve što morate napraviti je otići u izbornik Settings > Security > Device administrators i tapnuti na kockicu pored značajki Android Device Manager, Remotely locate this device i Allow remote lock and erase. Ako ikad izgubite svoj smartfon, lako ćete ga moći zaključati i pronaći (bez da gubite podatke) pomoću ove web stranice.

Jeste li znali za mod za goste?

 

Ako svoj uređaj planirate dati drugoj osobi no želite sakriti osobne podatke, koristite Guest Mode, odnosno mod za goste. Za aktivaciju moda za goste povucite izbornik s vrha ekrana koristeći dva prsta te nakon toga tapnite na ikonu korisnika koja se nalazi u gornjem desnom kutu prikaza. Pojavit će se dijalog za dodavanje gosta u kojem ćete moći birati funkcije dostupne osobi kojoj posuđujete uređaj.

Ne vidite ikone? Aktivirajte zoom

Ljudi slabijeg vida vrlo vjerojatno nemaju pojma koliko im ova značajka može pomoći. Sve što trebaju napraviti je ući u Settings > Accessibility > Magnification gestures. Nakon aktivacije moći će zumirati na bilo koji dio ekrana jednostavnim tapom, prenosi Tportal.hr.

Pretvorite vaš smartfon u Hotspot

Ako imate prometa u vašoj tarifi, nema razloga kupovati dodatni 3G modem ili router zato jer vaš smartfon može kratkotrajno poslužiti kao veza s internetom. Naglasak je na ‘kratkotrajno’ s obzirom da stolna računala i laptopi vrlo brzo ‘pojedu’ promet uređaja. Drugim riječima – budite oprezni. Za aktivaciju ove značajke, odite u Settings > Tethering and portable hotspot i tamo aktivirajte Portable WLAN hotspot.

Zaigrajte skrivenu igru

Svi uređaji s instaliranim sustavima od Gingerbreada pa nadalje imaju skriveni poklon od Googlea. Da biste ga pronašli, odite u Settings i izaberite About phone ili About tablet. Brzo nekoliko puta tapnite na verziju Androida. Kad na ekranu ugledate mali slijezov kolačić, tapnite ga. Nakon ovoga ćete moći zaigrati posebnu skrivenu mini-igru.

(www.jabuka.tv) 


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.