Ove horor filmove morate pogledati!

Dobrih filmova nikad dosta.

Ovaj put, portal Jabuka.tv vam donosi popis odličnih horor filmova.

Horor filmovi u većini slučajeva nisu poznati po kvalitetnoj radnji. Većinom se temelje na tome da u što većoj mjeri iskažu dozu straha kod gledatelja, dok su scenariji i radnja u filmu često zapostavljeni.

Ipak, ima i onih kvalitetnijih koji vas odličnom i zanimljivom radnjom drže u napetosti.

Neke od ispod priloženih filmova možda ste već gledali, a one koje niste, stavite na vrh popisa filmova koje ste namjeravate gledati…

The Invisible Man (Nevidljivi čovjek)

Zatočena u nasilnoj vezi s bogatim i briljantnim znanstvenikom, Cecilia Kate pod okriljem noći bježi i skriva se uz pomoć svoje sestre, dugogodišnjeg prijatelja i njegove kćeri. Ali nakon što Cecilijin bivši partner počini samoubojstvo te joj ostavi popriličan iznos nasljedstva, Cecilia posumnja u istinitost priče o samoubojstvu.

U isto vrijeme počinju joj se događati neobjašnjive i smrtonosne stvari koje prijete njoj i svima do kojih joj je stalo, te ju polagano počinje napuštati razum dok se trudi svima dokazati da ju progoni netko koga nitko ne može vidjeti.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

A Quiet Place (Mjesto tišine)

Svijet su zauzeli naizgled neranjivi grabežljivci, koji – na najmanji mogući šum – odmah napadaju smrtonosnom silom.

Sve se stoga odvija oko jednog bitnog pravila – kreći se pažljivo i nikada ne stvaraj nikakav zvuk, pa čak ni najmanji šum. Jedna je genijalna obitelj uspjela preživjeti u tišini, pažljivo prigušujući svaki mogući zvuk u svakodnevnom životu.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

The Invitation (Pozivnica)

Kada depresivnom i čudnom tipu Willu stigne pozivnica od bivše žene da dođe na zabavu koju je ona priredila sa svojim sadašnjim dečkom, Will se isprva začudi, ali se odazove pozivu, pa sa svojom novom djevojkom Kirom krene na zabavu.

Tamo Will pored Eden, bivše drage, s kojom se razveo nakon smrti njihovog malog sina, sreće i stare prijatelje koje nije vidio godinama. Zabava teče u razgovoru, nazdravljanju uz alkohol i prisjećanju na stara vremena.

Ipak, Will primjećuje da se njegova bivša žena Eden ponaša skroz drugačije, i da je zaboravila na tužnu nit koja ih i dalje povezuje. Pored toga on sumnja da Eden i njezin izabranik David smjeraju nešto zlobno po sve goste.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

Upgrade (Nadogradnja)

Gray Trace u jednom će brutalnom i tragičnom događaju izgubiti sve – suprugu koju obožava i kontrolu nad vlastitim tijelom. Njegova situacija privuče pažnju tajanstvenog milijardera koji Grayu ponudi lijek u obliku eksperimentalnog implanta zvanog STEM. Nevoljko, Gray prihvati ponudu no uskoro otkrije da STEM ima svoj glas i um.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

Get Out (Bježi)

Mladi Afroamerikanac Chris sa svojom djevojkom Rose tijekom vikenda odlazi na udaljeno imanje kako bi se upoznao s njenim roditeljima, majkom Missy i ocem Deanom.

Njihovo pretjerano uslužno ponašanje Chris u početku tumači kao nervozni pokušaj ublažavanja činjenice da se njihova kći zabavlja s tamnoputim mladićem, ali kako vikend odmiče, otkriva niz pojedinosti koje ga vode do zastrašujućih događaja koje nije mogao niti zamisliti.

Za film je zaslužan Jordan Peele, glumac koji je kroz karijeru poznat po ulogama u komedijama i humorističnim serijama. Iako mu je Get Out prvi film u karijeri koji je režirao i za koji je napisao scenariji, Peele je dobio Oscara. Prestižnu nagradu je dobio za najbolji originalni scenariji, a njegov film je bio nominiran u još tri kategorije.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

The Silence of the Lambs (Kad jaganjci utihnu)

FBI očajnički želi pronaći okrutnog serijskog ubojicu prozvanog Buffalo Bill, koji otima žene i skida im kožu. Direktor FBI-jeva Odjela za bihevioralne znanosti, Jack Crawford, šalje Clarice Starling, novakinju s FBI-jeve akademije, da ispita zloglasnog Hannibala Lectera, forenzičkog psihijatra koji je postao kanibalistički serijski ubojica, u nadi da će u razgovoru s njim naići na neki trag.

Izvanredno obrazovan Lecter prvotno odbija dati bilo kakve informacije, no naposljetku pozove Clarice nazad u ćeliju i u formi zagonetki joj govori o jednom od svojih bivših pacijenata. U zamjenu za detalje iz njezine prošlosti, daje joj tragove koji je mogu odvesti do ubojice.

Film je osvojio pet Oscara, uključujući onaj za najbolji film kao jedini horor film koji je osvojio glavnu nagradu.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

Us (Mi)

“Us” nas šeta kroz dvije vremenske zone života Adelaide Wilson. Kasnih osamdesetih kao djevojčica obilježena je doživotnom traumom nakon što je u zabavnom parku u sobi ogledala vidjela odraz djevojčice koja je ona, ali nije ona.

Ostala je bez glasa i najranije djetinjstvo provela u ponovnom razvijanju društvenih kontakata i sposobnosti govora. Adelaide je danas majka dvoje djece, pomalo povučena, introvertna i prije svega paranoična jer se plaši da će djevojčica iz ogledala doći po nju.

Nakon filma “Get Out”, ovo je drugi film mladog redatelja Jordana Peelea koji opet nije razočarao.

Upozorenje

Slijedi video isječak koji sadrži pojedinosti o radnji (spoilere) ovog filma

Ovdje možete pronaći preporuke za filmove i serije

10 fantastičnih španjolskih filmova koje morate pogledati

(www.jabuka.tv | K.A.)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.