Ove godine ranije obavezna zimska oprema

U razdoblju od 1. studenog 2021. godine do 1. travnja 2022. godine u BiH zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme i to bez obzira na vremenske uvjete.

Ovu informaciju potvrdili su iz BIHAMK-a.

Posjedovanje obavezne zimske opreme bez obzira na vremenske uvjete obavezno je u razdoblju od 1. studenog 2021. godine do 1. travnja 2022. godine za sva motorna vozila izuzev svih motocikala (L kategorija) i traktora (T i C kategorije), potvrdili su iz BIHAMK-a za Klix.

Kada je riječ o obaveznoj zimskoj opremi, to su gume s oznakama MS, M+S ili M&S te znakom pahuljice, a minimalna dubina gazećeg sloja mora iznositi 4 mm.

Moguće je koristiti i gume s ljetnim profilom minimalnog gazećeg sloja od 4 mm, ali u priboru moraju biti odgovarajući lanci za stavljanje na pogonske kotače u slučaju zimskih uvjeta.

Gume na vozilima moraju odgovarati dimenzijama što ih je prijavio proizvođač, ovisno o najvećoj dopuštenoj brzini kretanja vozila i najvećem dopuštenom opterećenju osovina na kojima su postavlјene, te na istoj osovini vozila moraju biti jednake po dimenzijama, nosivosti, brzinskoj karakteristici, vrsti, konstrukciji, marki, proizvođaču i tipu.

Podsjećamo, ranije su vozači u BiH obaveznu zimsku opremu morali imati od 15. studenog do 15. travnja.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

  • Neznate vi sami sta treba kako je u austriji nema ogranicenja ali pobro kad je snig i led moras ih imat evo jucer snig niko nema ni lanaca ni nista kolaps u prometu naide prazan sleper i napravi dar mar a covik nije kriv kaze netrebaju lanci 30-40 auta ceka

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.