Ovca jednorog izbjegla ražanj: Čeka ju Hollywood?

Jednorog kao mitsko biće posljednjih je godina čest motiv u pop kulturi, na odjeći ga nose i odrasli i djeca, glavni je lik crtića i filmova ili tema rođendanskih zabava.

Jednorozi postoje samo u ljudskoj mašti, ali je zato u Australiji otkrivena jednorog ovca! Ovu jedinstvenu ovcu kojoj je jedan rog zakržljao, a drugi raste nasred glave, njezin je vlasnik prodao Michaelu Fosteru, južnoaustralskom agentu za stoku. Nije se dao puno nagovarati, odluka je pala nakon dva kartona piva.

Ovca je brzo dobila i ime. Zove se Joey i navodno je bila predodređena za ražanj.

Kada sam ju ugledao, prvo sam pomislio da se radi o šali, ali sam onda shvatio da izgleda kao jednorog. Koliko znam, ona je jedina takva u Australiji, izjavio je Foster za 7 News otkrivši kako je ovca postala poznata.

Normalno trči s drugim ovcama, ali je smiješno vidjeti kako joj se taj jedan rog ističe, komentira Foster koji ima velike planove s ovcom Joey, prenosi Agroklub.

Vodit ćemo ju na predstave i natjecanja. Tko zna gdje ćemo završiti, možda u Hollywoodu, veliki su snovi agenta Fostera.

A Joey, on vjerojatno samo sanja o sočnoj travi, dobrom ovčjem društvu i dugom životu. Nešto između ražnja i Hollywooda.

Podsjetimo, u životinjskom se svijetu svašta može naći pa je tako prije četiri godine uzgajivač koza i ovaca, irski stočar Paddy Murphy primijetio novog stanara svoje farme. Bila je to “kovca” (geep) rijetke genetske kombinacije ovce i koze.

Nakon što se jedna od njegovih ovaca ojanjila, primijetio je da je janje crno, a majka mu je bila bijela. To je Murphyja potaklo na razmišljanje da se u priču umiješao jarac. Križanac se kretao brže od ostalih janjaca, zahvaljujući dugim i tankim nogama. Isto tako, imao je rogove na glavi kao koza.

I tako se sve posložilo. Murphyju je i genetika potvrdila sumnje da je mali crni zamotuljak sreće zapravo križanac ovce i koze.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.