Ovako bi Titanic završio da se redatelj nije predomislio i izbacio ovu scenu

Iako smo ga gledali prije pune 22 godine, mnogima je film Titanic još uvijek drag, ali jeste li znali da je trebao završiti drugačije?

U završetku koji smo dobili ostarjela Rose mirno umire u snu nakon što je ispunila sve svoje snove te se nakon smrti ponovo ujedinjuje s Jackom. Film je trebao završiti na sličan način, ali jedna scena je bila izbrisana jer je redatelj James Cameron zaključio da je nepotrebna.

U toj sceni Rose se penje na ogradu broda, a njena unuka i istraživač Brock (koji je proveo tri godine opsesivno tražeći srcoliki dijamant koji je Rose nosila na Jackovu crtežu) pomisle da će počiniti samoubojstvo.

Rose im u tom trenutku otkriva da je dijamant cijelo vrijeme imala sa sobom. Pa iako dopušta Brocku da ga na trenutak pridrži, govori mu da su blago zapravo trenuci u životu i dijamant ipak završi u oceanu.

Cameron je tu scenu odlučio izbrisati jer je smatrao da publiku Brock neće toliko zanimati koliko će ta scena narušiti osjećaj melankolije kod gledatelja te je na kraju filma Rose ipak sama u trenutku kad baca dijamant u ocean.

S njim se složio i glumac Bill Paxton koji je glumio Brocka.

Nismo tamo bili potrebni. Naš je posao bio gotov. Ako si pametan i iz priče makneš svoj ego i narcizam, poslušat ćeš film. On će ti sam reći što je potrebno, a što nije, zaključio je on.


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.