Ovaj tjedan bez gostujućih navijača na stadionima u BiH

Odbor za natjecanje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine i Odbor za sigurnost NSBiH na zajedničkoj izvanrednoj sjednici donijeli su odluku o zabrani organiziranog dolaska gostujućih navijača na uzvratnim utakmicama polufinala Kupa BiH u Mostaru i Širokom Brijegu.

Utakmice Kupa BiH Zrinjski – Olimpic i Široki Brijeg – Borac nisu odgođene i bit će odigrane danas u ranije utvrđenim terminima, priopćeno je iz NSBiH.

Naloženo je HŠK Zrinjski i NK Široki Brijeg poduzimanje obveznih mjera aktivnosti koji se odnose na obilježavanje Dana žalosti u BiH prilikom odigravanja tih utakmica, koje podrazumijevaju: minuta šutnje prije početka utakmice, isticanje zastava na pola koplja, poštivanje kodeksa ponašanja na stadionu u smislu obilježavanja Dana žalosti.

Razmatrajući dopis Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske dostavljen u NSBiH u utorak, a koji se odnosi na zahtjev za zabranu prisustva gostujućih navijača u 25. kolu Premijer lige BiH, predloženo je Izvršnom organu NSBiH da donese hitnu odluku o zabrani organiziranog odlaska gostujućih navijača na utakmice 25. kola koje će biti odigrana 2. i 3. svibnja.

Shodno potrebi za brzim reagiranjem zbog trenutne situacije u BiH, članovi Odbora za hitnost NSBiH usvojili su prijedlog te donijeli odluku o zabrani organiziranog odlaska gostujućih navijača na utakmice 25. kola, uz poduzimanje potrebnih mjera i aktivnosti od klubova domaćina u 25. kolu, u cilju osiguranja maksimalnih sigurnosnih uvjeta na stadionima.

(Fena)

Komentiraj: