Ovaj ekstremni off-roader spreman je i za najteže terene

Great Wall Motors je na međunarodnoj izložbi automobila, koja se upravo održava u kineskom glavnom gradu Pekingu, predstavio svoj konceptni model ekstremnog pickupa pod nazivom Black Bullet (u prijevodu: crni metak).

Ovdje je svakako riječ o modificiranom primjerku s nekoliko uzbudljivih značajki s kojima izgleda kao da bi mogao “na kraj svijeta”. Najočitija je dobro integrirana usisna disalica (snorkel) koja bi njegovom motoru s unutarnjim izgaranjem trebala omogućiti čisti, suhi zrak bez prašine.

U odnosu na proizvodni model, Black Bullet dobiva veći prednji odbojnik koji je preoblikovan radi dodatne visine od podloge i terenskog ulaznog kuta. Odbojnik također dobiva narančaste naglaske, a ispod registarske pločice nalazi se skriveno vitlo za pomoć prilikom samoizvlačenja. Stražnji odbojnik također ima vitlo i narančaste kuke za vuču, usklađene prema boji s onima na prednjem kraju.

Agresivne gume za blatni teren veličine 17 cola postavljene na kotače omogućuju još malo veću visinu vozila od tla i čine se sposobnima u terenskim situacijama. Ekstremno veliki plastični nastavci lukova kotača s narančastim pričvrsnim vijcima ostavljaju mjesta još i za veću dimenziju guma, piše Tportal.hr.

Great Wall nije točno potvrdio što se nalazi ispod poklopca motora Black Bulleta, iako sumnjamo da se previše udaljava od standardne P-serije pickupova. To znači da će turbobenzinski 2.0-litreni četverocilindrični motor povezan s 8-brzinskim automatskim mjenjačem, proizvesti 200 konjskih snaga (147 kilovata). Hoće li ova ekstremni Black Bullet ući i u serijsku proizvodnju ostaje za vidjeti.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.