OV Široki Brijeg: Usvojeno izvješće o Proračunu

Nakon usvajanja Zapisnika sa  5.  sjednice Općinskog vijeća jednoglasno je usvojeno Rješenje o davanju suglasnosti poduzeću Feal d.o.o. Široki Brijeg za prijenos prava korištenja na izgrađenom gradskom građevinskom zemljištu. Rješenje je doneseno nakon što je tvrtka Feal d.o.o. zatražila izdavanje suglasnosti za prijenos prava korištenja na zemljištu u k.o. Trn površine 255 m².

Jednoglasno je usvojeno i Rješenje o utvrđivanju prava vlasništva na građevinskom zemljištu u  korist Ivana Lovrića sina Branislava iz Uzarića u k.o. Uzarići na površinu od 400 km².  Navedena rješenja obrazložio je pomoćnik načelnika za imovinsko-pravne, geodetske poslove i katastar Vjekoslav Draškić. Većinom glasova usvojeno je Rješenje o imenovanju Povjerenstva za pripremu obilježavanja obljetnica. Povjerenstvo broji 11 članova, a predsjednik je Vinko Topić predsjednik Općinskog vijeća. Izvješće o izvršenju Proračuna Općine Široki Brijeg od 1.1.2012. do 31.11.2012. godine je većinom glasova usvojeno.

ov_siroki_brijeg_2
Direktor JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Ivan Rotim je predstavio izvješće o radu za 2012. godinu. Marko Ćavar (HDZ BiH) i Marinko Zeljko (HDZ 1990) su pohvalili izvješće i rad JP Vodovod i kanalizacija d.o.o. Vijećnik Marinko Zeljko je istaknuo problem gubitka vode (38%) koji bi trebali smanjiti. Izvješće je jednoglasno usvojeno. Nakon što je direktor Vlado Zeljko obrazložio izvješće o radu JKP Čistoća d.o.o. za 2012. godinu isto je većinom glasova usvojeno. Ravnatelj JP Radio postaje Široki Brijeg d.o.o. Mario Marušić govoreći o izvješću za 2012. godinu apelirao je na povećanje dotacije osnivača Općine Široki Brijeg napomenuvši da je Radio postaja Široki Brijeg izmirila sve svoje dospjele obveze. Usvojena su i izvješća o radu JP Veterinarska stanica d.o.o., Općinskog javnog pravobraniteljstva, Športskog saveza Općine Široki Brijeg i Crvenog križa Široki Brijeg za 2012. godinu.

(www.jabuka.tv)

10 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.