OV ŠB: Vatrogasci se pripajaju Civilnoj zaštiti

Nakon usvajanja Zapisnika sa sa 6. i 7. sjednice Općinskog vijeća usvojen je dnevni red 8. sjednice Općinskog vijeća. 

Jednoglasno su usvojena Rješenja o utvrđivanju prava vlasništva  na građevinskom zemljištu, koja se nalaze na prometnici Oklaji-Dobrkovići, u korist: Ivana Brekala sina Rajka iz Širokog Brijega i Nade Anić kći Marka iz Jara.

Imenovano je Povjerenstvo za mlade u sastavu: Marko Ćavar predsjednik i Rade Bubalo, Frano Marušić, Ana Bogdan i Matea Alpeza članovi. Marko Ćavar je upoznao vijećnike o dosadašnjim aktivnostima Vijeća mladih Općine Široki Brijeg koje je osnovano krajem travnja.

Većinom glasova doneseno je Rješenje o konačnom imenovanju članova Upravnog vijeća JU Dječji vrtić „Pčelica“ Široki Brijeg u sastavu: Boris Sesar predsjednik i članovi Ivana Hrkać, Zdenka Zovko, Iva Mandić i Šima Grbešić.

Doneseno je i Rješenje o imenovanju Klaudije Skoko za upražnjeno mjesto člana Upravnog vijeća JU Centar za socijalni rad  Široki Brijeg. Na upražnjenu poziciju člana Nadzornog odbora JKP Čistoća d.o.o Široki Brijeg imenovan je Zdenko Mandić.

Nakon što je Mate Zadro pomoćnik načelnika za financije upoznao vijećnike o izvršenju Proračuna Općine Široki Brijeg od 1.1.2013. do 31.3.2013. u iznosu 2.305.864,98 KM vijećnici su Izvješće primili na znanje. Većinom glasova usvojeno je Izvješće o radu Vatrogasnog društva Široki Brijeg za 2012. godinu.

Općinski načelnik Miro Kraljević izvjestio je vijećnike o sastanku koji je održao sa zapovjednikom Vatrogasnog društva Srećkom Hrkaćem. Načelnik je istaknuo da zbog racionalizacije poslovanja najvjerojatnije slijedi pripajanje Vatrogasnog društva Službi Civilne zaštite, te da je potrebno smanjiti troškove i broj uposlenih.

U točki Vijećnička pitanja, primjedbe i prijedlozi načelnik Kraljević je, odgovarajući na upit Krešimira Šakića vijećnika Narodne stranke Radom za boljitak, istaknuo da je zadovoljan dinamikom izvođenja radova na polaganju kanalizacijskih cijevi kroz središte grada s obzirom na vremenske neprilike, te da će škola na Lisama krenuti s nastavom na jesen. Načelnik Kraljević je također upoznao vijećnike o pokretanju inicijative o proglašenju općina sjedišta županija gradovima, a među kojima je i Široki Brijeg.

(www.jabuka.tv)9 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.