Otvoreni “Dani hrvatskog filma” u Orašju

Filmski festival “Dani hrvatskog filma” u Orašju svečano je otvoren u subotu navečer i trajat će do 8. rujna.

Na otvaranju 23. festivala u kino dvorani u Orašju tradicionalno se okupio veliki broj glumaca, redatelja i osoba iz svijeta filma, hrvatskog glumišta, prijatelja festivala.

U okviru festivala bit će predstavljeno osam filmova, i to šest filmova iz najnovije hrvatske kinematografije koji su prikazani na ovogodišnjem filmskom festivalu u Puli, te gostujući filmovi iz BiH i Srbije.

Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović nazočio je u svojstvu visokog pokrovitelja svečanom otvaranju festivala, čiji je organizator Udruga Filmski festival Dani hrvatskog filma Orašje.

Otvarajući festival, Čović je kazao kako Orašje s ovom produkcijom film festivala stvara jednu potpuno novu dimenziju te je iskazao zadovoljstvo što je i ove godine s različitih strana RH i BiH došlo na ovaj tradicionalni festival filma, kako bi se podijelila radost i s lokalnim ljudima.

On je uputio i zahvalu Ivi Gregureviću, inicijatoru toga velikoga kulturnog događaja u Orašju te poželio svima da uživaju u filmskoj umjetnosti tijekom trajanja festivala.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.