Otvorena prva likovna izložba šesnaestogodišnje Ljubušanke!

Ne događa se svaki dan da netko u šesnaestoj godini života održi samostalnu izložbu. Upravo se to dogodilo u ponedjeljak navečer u Caffe galeriji Kerametal u Ljubuškom gdje je Samanta Antea Primorac otvorila svoju prvu samostalnu likovnu izložbu pod nazivom ”Pod plaštom noći”.

Ona najnježnija, bezazlena mladenačka sanjarenja osnova su izloženih djela u kojima se nadahnjujemo vrutkom čistoće i nježne naravi djevojaštva. Poput tek propupalih proljetnica, po slikama se izmjenjuju siluete balerina, plesa, pokreta, iskrene čežnje za daljinama.

Upravo te daljine sanja mlada autorica koja iskreno u svom obraćanju kaže: ”Ime izložbe ‘Pod plaštom noći’ proizlazi iz činjenice da najčešće slikam noću, dok svi spavaju. Pod plaštom noći, skrivena od svih, crtam i moje emocije tada najlakše prelaze na papir. Želim se izgraditi, biti bolja i približiti se vama. Spremna sam na vaše kritike. Zahvaljujem se svima koji ste večeras ovdje, svakome posebno, svojim dolaskom dali ste mi krila.”

Program večeri vodila je Danijela Brkić koja je otvarajući izložbu rekla kako je ”Ova izložba poticaj i drugim mladim ljudima da hrabro pokažu svoje kreativne ideje”. Na otvorenju su govorili nastavnica likovnog odgoja iz Anka Zelić, iz Osnovne škole Marka Marulića, koja je naglasila kako prati Samantin put od osnovne škole i kako se uvijek isticala od drugih, uvijek je željela znati više i otkrivati nove tehnike. Osim nastavnice Zelić, govorio je i mladi umjetnik, plesač Petar Dugandžić.

Uz likovne radove u temperi, dio izložbe posvećen je Samantinom izletu u oslikavanje lica kroz maštovito oslikane portrete njenih prijatelja.

Radovi ostaju izloženi u Caffe galeriji Kerametal u Ljubuškom svim zainteresiranim pogledima do 23. travnja 2015. godine.

(www.jabuka.tv | Lara Medić)

8 komentara

Komentiraj: