Otvoren Laudato TV centar Međugorje: Hrvati u BiH predstavljaju veliko bogatstvo

Emisijom “Izdvojeno” započeo je s radom centar Laudato televizije u Bosni i Hercegovini – Laudato TV centar Međugorje.

Nakon televizijskih centara u Zagrebu, Splitu i Zadru, u srijedu, 20. siječnja Laudato televizija otvorila je centar u Međugorju, iz kojeg će pokrivati zbivanja u Bosni i Hercegovini.

Uredništvo Laudato TV centra Međugorje bit će smješteno u samome Međugorju, dok će program biti emitiran iz studija RTV-a Herceg-Bosne, iz Mostara.

Uspješna suradnja s RTV-om Herceg-Bosne u Mostaru traje već dvije godine. Zahvaljujući tomu, uz redovitu razmjenu televizijskih materijala, gledateljima Laudato TV-a bili su omogućeni prijenosi važnih događaja iz Crkve na području Bosne i Hercegovine. Gledatelje Laudato televizije iz Bosne i Hercegovine razveselit će vijest da će emisije koje će biti emitirane iz mostarskog studija moći gledati i oni koji program RTV-a Herceg-Bosne primaju zemaljskim putem, priopćeno je.

Kroz brojne sadržaje vjerskog, duhovnog, crkvenog života, kao i teme iz kršćanske svakodnevice, Laudato televizija već više od pet godina medijski djeluje kroz moto: “Istinito, lijepo, dobro”.

Laudato TV od početka svoga djelovanja usmjeren je na Hrvate izvan granica Hrvatske, posebice kroz praćenje događaja Crkve u Hrvata, ne samo Crkve u Hrvatskoj. Laudato TV želi poticati izgradnju zajedništva među Hrvatima – u tome su naša braća i sestre u BiH izuzetno važni, jer toliko nas toga veže: jedan smo duh, jedna smo Crkva, premreženi smo i upućeni jedni na druge u svim aspektima ljudskog djelovanja: gospodarski, znanstveno, kulturno, sportski. Hvala gledateljima u Bosni i Hercegovini na podršci koju sve ovo vrijeme pokazuju prema djelovanju Laudato TV-a, prateći naš program i materijalno pomažući naše djelovanje. Drago mi je što ćemo im sada biti još bliži, po djelovanju Laudato TV centra u Međugorju, čime ćemo intenzivnije pratiti crkvene događaje među Hrvatima u Bosni i Hercegovini, i to na mjestu izvora Gospinih ukazanja, što nam je osobita milost, izjavila je direktorica Laudato televizije Ksenija Abramović, iz novog Laudato televizijskog centra u Međugorju.

Zadovoljstvo suradnjom iskazala je i ravnateljica RTV-a Herceg-Bosne Slavica Karačić.

Imajući u vidu široko zajedničko gledateljstvo, ova je suradnja posve prirodna i samo je bilo pitanje trenutka kada će se ona konkretizirati kroz ovakav ili sličan projekt. Posebno nas veseli suradnja na razmjeni sadržaja koji po svojoj prirodi “ozdravljaju” društvo. A to nam je u ovo nezgodno vrijeme itekako potrebno, kazala je Karačić.

Dodatno povezivanje Hrvata i katolika iz Bosne i Hercegovine s Hrvatskom kroz medijski prostor započelo je emisijom “Izdvojeno”, jednom od najgledanijih emisija Laudato televizije, koja će se svake druge srijede u 20 sati emitirati uživo iz mostarskog studija.

Ova informativno-mozaična emisija odličan je format upravo za početak, jer pokriva aktualna zbivanja i tematizira aktualne događaje koji zanimaju gledatelje Laudata. Gledanost Laudato TV-a u Bosni i Hercegovini velika je, i drago mi je što je Laudato i na ovaj način bio motiviran krenuti ususret svojim gledateljima, istaknuo je Darko Pavičić, suradnik Laudato televizije, koji će emisiju “Izdvojeno” iz mostarskog studija uređivati i voditi, kao i koordinirati rad Laudato TV centra Međugorje.

U prvoj emisiji “Izdvojeno” iz mostarskoga studija gosti su predstavili planove župa u BiH, napose Međugorja, te kako u njima mogu sudjelovati vjernici.

Fra Marinko Šakota, župnik u Međugorju, odakle Laudato već tri godine prenosi Mladifest, a vikendima svete mise, izrazio je radost što će ova suradnja kroz novi TV centar biti još veća.

Redoviti duhovni komentator srijedom, fra Jozo Zovko, čestitao je Laudatu dan kada je otvorio studio koji će, kako je kazao, biti “glas Evanđelja, Crkve i Isusa Krista”.

Tko god otvori Laudatu vrata, susrest će se s Isusom, rekao je fra Jozo Zovko.

Emisiji se pridružio i kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, radostan što je Laudato otvorio novi TV centar, uz nadu da će to biti “korisno vjernicima koji žele čuti religiozne sadržaje, jer na taj način odgajaju svoj kršćanski duh”.

Na njega se nadovezao i mons. Petar Palić, biskup mostarsko-duvanjski, zahvalan što će preko Laudato TV-a “pastiri moći uputiti svoju poruku vjernicima, ali najvažnije – biti zajedno”.

Radostan je bio i biskup banjolučki, mons. Franjo Komarica, koji je zazvao obilje blagoslova na rad novog TV centra, uvjeren da će “duhom ojačati mnoge ovdašnje katolike”.

Hrvati u BiH predstavljaju veliko bogatstvo koje zaslužuje i produkciju Laudato TV-a iz centra u Međugorju. Pozivamo drage gledatelje u Bosni i Hercegovini da nas prate. Otvoreni smo za suradnju i konstruktivne prijedloge u podizanju kvalitete i raznolikosti LTV programa koji želi biti ohrabrujuća blizina i podrška ljudima u Bosni i Hercegovini, poručila je gledateljima Ksenija Abramović.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.