Otvoren festival dizajna i umjetnosi MODAMO

Jučer su u Mostaru, u HKD Herceg Stjepan Kosača otvorena najkreARTivnija vrata u BiH, iza kojih je posjetitelje dočekalo čak 65 izlagača. U dvoje prostorije smjestili su se dizajneri odjeće, torbi, nakita, ukrasa i ostalih dodataka poput rokovnika i albuma. Našle su se tu i mirisne poslastice u obliku prirodnih sapuna i prirodne kozmetike, a sve to ovijeno pozitivnom energijom koju ovi zanimljivi kreARTivci šire.

Da je MODAMO.kreARTiva spoj raznolikosti, te da ne poznaje razlike u stilskom izričaju, pokazali su baletnim performansom na otvaranju Festivala jutros u 10:00h. Naim, balerina Anja Turudić iz ŠPK Zrinjski je pokazala kroz ples da je njegova ljepota u kvaliteti, a ne u stilu kojeg bira.

Iznimno nam je drago da smo uspjeli u namjeri da uz organiziranje okruglih stolova i radionica koje prate ovaj Festival, cijelu priču koja je lani započeta sajmom malih stvari ove godine formirati u Festival dizajna i umjetnosti. Budući da ovakvi događaji u susjednim zemljama centar kreativne industrije već dugi niz godina, jasno je da je zbilja došlo vrijeme i da BiH dobije svoj Festival dizajna! Želimo postati mjesto na kojem će se susretati ponuda i potražnja za lijepim stvarima, želimo da naš Festival i njegovi izlagači postanu prepoznatljivi u regiji i da nas posjećuju predstavnici velikih modnih i dizajnerskih kuća koji su u potrazi za novim talentiranim i kreARTivnim snagama kakvih je danas ovdje 65!, naglasila je u svom pozdravnom govoru Ana Perić, jedna od organizatorica Festivala. Pored Ane u organizacijskom timu su i Anja Stojkić, Dijana Perić te Nives Martinović.

Prisutnima se na otvaranju obratio i gospodin Josip Tomičić kao predstavnik Ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta koji je naglasio da je ovo Festival mladosti i ljepote, te da njihovo ministarstvo i uvijek pokušava maksimalno podržati mlade, buduće poduzetnike i sve one s dobrom idejom.

Očekujemo vas na Festivalu MODAMO.kreARTiva!

 (www.jabuka.tv | Foto: Helena Bilić)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.